Sorodne objave

Kam po pomoč? 8. marec 2023
Pozor, žeparji! 7. januar 2023
 

Policijska uprava Novo mesto je skupaj z drugimi sodelovala pri tem, da je bila 6. junija 2012 v Kulturnem domu v Senovem lutkovna predstava Ena ena tri – Mali Ojoj. Malčke in njihove spremljevalce je pozdravil Andrej Radi, vodja policijskega okoliša na Policijski postaji Krško.

11 zm

V okviru projekta Policija za otroke želi slovenska policija otrokom predstaviti in približati policiste in njihovo delo. Zato so se otrokom po lutkovni igrici predstavili tudi pravi policisti. Otroci so se z njimi lahko pogovorili in si ogledali njihove avtomobile, motorje, opremo in različne tehnične pripomočke. Kot smo že vajeni, so se otroci še posebej navduševali nad nepogrešljivimi policijskimi pomočniki - službenimi psi in konji.

8 zm

Lutkovna predstava na osnovi besedila avtorice Svetlane Makarovič govori o potencialnih nevarnostih, ki prežijo na otroke vsak dan. Gre za niz prizorov, zaokroženih celot, ki pričarajo nekaj najbolj tipičnih situacij, v katerih se lahko znajde otrok. Nevarnosti, ki prežijo nanje, so skrite v dogodivščine ljubkih živalic, v katerih se otroci prepoznajo in se z njimi identificirajo. Ljubka živalca, ki seveda takoj vzbudi simpatije in v kateri se otroci prepoznajo, naleti na veliko in nevarno žival. Proti tej sili je nemočna, zato ji nemudoma ponudimo rešitev: v stiski naj takoj pokliče telefonsko številko 113, kjer jim bo pomagal prijazen medved policist

Prireditve, ki so jo uprizorili člani Gledališča Lutke Zajec, se je udeležilo 313 otrok v starosti od treh do šestih let s 35 spremljevalci iz Osnovne šole Koprivnica, Osnovne šole Brestanica, Osnovne šole Senovo, Vrtca Ciciban Sevnica in predstavnice Centra za socialno delo Krško.