Sorodne objave

 

Naslednji teden svoja vrata odpira 23. Festival za tretje življenjsko obdobje, ki ga lahko v Cankarjevem domu v Ljubljani obiščete od 30. septembra do 2. oktobra 2024. Gre za največjo tovrstno prireditev za starejše v Evropi, ki je od samega začetka posvečena aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami.

Trije nasmejani policisti in ena policistka stojijo pred razstavnim prostorom policije

Obiščite razstavni prostor policije, kjer vas bomo pozdravili nasmejani policisti in policistke!

Festival za tretje življenjsko obdobje lahko obiščete od 30. septembra do 2. oktobra (v ponedeljek in torek od 9. do 18. ure, v sredo pa od 9. do 17. ure).

Plakat z napisom - vabilom organizatorjev na festivalPolicisti bomo na festivalu obiskovalcem vseh starosti vsak dan svetovali, kako je treba ravnati, da zavarujete svojo lastnino in se izognete nevarnim situacijam, na primer pri dvigu gotovine na bankomatu, med potovanjem s sredstvi javnega prevoza, ob obiskih neznancev na domu ipd.

O prometni varnosti se boste lahko posvetovali tudi s prometnim policistom, obiskovalce pa bodo zabavali zvesti štirinožni pomočniki – policijski kužki.

Na odru boste lahko v sredo, 2. oktobra, prisluhnili ubranim zvokom Policijskega orkestra, in sicer od 12.40 do 12.55 in od 13.45 do 14.00.

Našo predstavitev bodo popestrili tudi predmeti milice iz osamosvojitvene vojne, ročno izdelane zbirateljske makete nekdanjih in sodobnih vozil ter plovil slovenske policije, ki kažejo razvoj policijskega voznega parka in flote, pa tudi zbirka policijskih kap iz celega sveta.

Vljudno vabljeni, vstopnine ni!