Sorodne objave

 

Za nami je že 23. Festival za tretje življenjsko obdobje, ki je od 30. septembra do 2. oktobra 2024 potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani. Največjo tovrstno prireditev za starejše v Evropi, ki je od samega začetka posvečena aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami, je letos obiskalo nekaj več kot 15.500 obiskovalcev. Številni so se ustavili tudi na razstavnem prostoru policije.

Obiskovalec preizkuša policijsko opremo

Policisti smo na festivalu obiskovalcem vseh starosti vsak dan svetovali, kako je treba ravnati, da zavarujejo svojo lastnino in se izognejo nevarnim situacijam, na primer pri dvigu gotovine na bankomatu, med potovanjem s sredstvi javnega prevoza, ob obiskih neznancev na domu ipd. O prometni varnosti so se lahko posvetovali tudi s prometnim policistom, obiskovalce pa so tudi letos zabavali policijski kužki.

mag. Robert Ferenc med pogovorom s policisti

Delo policistov na Festivalu za tretje življenjsko obdobje si je ogledal namestnik generalnega direktorja policije mag. Robert Ferenc.

Na odru so svoje glasbene mojstrovine pokazali člani Policijskega orkestra, ki so s pestrim repertoarjem navdušili predvsem ljubitelje zimzelenih domačih in tujih uspešnic.

Predsednica države se pogovarja s policistom

Razstavni prostor policije je obiskala tudi predsednica države dr. Nataša Pirc Musar.

Za mnoge je bila atraktivna tudi razstava predmetov milice iz osamosvojitvene vojne, ročno izdelane zbirateljske makete nekdanjih in sodobnih vozil ter plovil slovenske policije, ki kažejo razvoj policijskega voznega parka in flote, pa tudi zbirka policijskih kap iz celega sveta. Svojo bogato zbirko je predstavil upokojeni policist Štefan Abraham.

Čarovnice na obisku pri policistih

Tudi "čarovnice" so se ustavile pri policistih in jih popolnoma "zacumprale".

23. Festival za tretje življenjsko obdobje je to leto soustvarjalo več kot 3.000 sodelujočih v okviru izobraževalnega, strokovnega, kulturnega, sejemskega in obsejemskega programa. Obiskovalci, ki jih je bilo to leto nekaj več kot 15.500, so bili predstavniki vseh generacij, pretežno pa starejši nad 55 let, med njimi tudi mednarodna zasedba - predstavniki organizacij iz Bosne, Hrvaške, Italije in Makedonije, ki so obiskali fe4stival oz. sodelovali na njem.

Policist se pogovarja z otroki

 Da je F3ŽO festival za vse generacije, so dokazali številni malčki, ki so se jim razstavljene vsebine zdele zanimive. Zelo radi so se ustavili tudi pri policistih ...