Sporočila za javnost GPU15.feb.2019

Na informativnem dnevu v Policijski akademiji veliko zanimanja za študij in delo v policiji

V Policijski akademiji v Tacnu, Ljubljana, smo danes, 15. februarja, priredili informativni dan za vse tiste, ki jih zanima delo policista in želijo postati varuhi reda. Dopoldanski termin je obiskalo veliko zainteresiranih kandidatov, saj je predavalnica, ki sicer sprejme 160 ljudi, pokala po šivih; dobro obiskan je bil tudi termin ob 13. uri. Če pa ste današnjo predstavitev zamudili, nas lahko v Policijski akademiji obiščete še jutri, v soboto, 16. februarja, ob 10. uri. Dobrodošli!

Več

15.feb.2019

Odziv na končno poročilo Varuha človekovih pravic RS glede obravnave migrantov na policijskih postajah Črnomelj in Metlika

Slovenska policija je prejela poročilo Varuha človekovih pravic Republike Slovenije (Varuh) glede obravnave migrantov na Policijski postaji (PP) Črnomelj in PP Metlika. Predstavniki Varuha so v preteklem letu izvedli več obiskov policijskih postaj, med drugim tudi Črnomelj in Metliko, kjer so preverjali navedbe določenih nevladnih organizacij in novinarjev o domnevnem kršenju pravic migrantov glede možnosti dostopa do postopkov mednarodne zaščite. Policija je pri izvedbah obiskov Varuha ves čas konstruktivno sodelovala, sproti nudila vso zahtevano dokumentacijo in odgovarjala na dodatne zahteve na konkretne primere. Obiski Varuha so bili večinoma izvedeni v poletju 2018, vmesna poročila Varuha pa ne navajajo, da so bile pri tem ugotovljene nepravilnosti delovanja policije, ki bi zahtevale takojšnje ukrepanje.

Več

15.feb.2019

Izjava policije glede končnega poročila varuha človekovih pravic o delu policije na južni meji - vabilo medijem

V zvezi z objavljenim poročilom varuhinje človekovih pravic o delu policije na področju migraciji vas vabimo na izjavo za javnost, ki bo danes, 15. februarja 2019, ob 14.30. Izjavo bosta podala Melita Močnik, vodja Sektorja mejne policije na Generalni policijski upravi, in Janez Ogulin, direktor Policijske uprave Novo mesto.

Več

14.feb.2019

Vabilo na informativni dan v Policijski akademiji

Policija išče večje število kandidatov za policiste, zato vabimo vse zainteresirane, da v petek, 15. februarja, in v soboto, 16. februarja 2019, obiščejo naš informativni dan. Po predstavitvi poklica in aktualnega razpisa za vpis v Višjo policijsko šolo bomo mlade obiskovalce popeljali po točkah, kjer se bodo predstavljale posamezne službe, da dobijo občutek, kdo so policisti, kaj počnejo in s kakšno opremo razpolagajo. Vabljeni!

Več

14.feb.2019

Zaradi informativnih dni možna gneča v prometu – opozorilo vsem udeležencem prometa

V petek in soboto, 15. in 16. februarja 2019, bodo na vseh srednjih šolah in fakultetah po Sloveniji potekali informativni dnevi, zato bo v neposredni bližini šol in njihovi okolici povečan promet in je pričakovati večjo gnečo. Vozniki, na pot se odpravite pravočasno, prilagodite hitrost razmeram na cesti in dosledno upoštevajte cestnoprometne predpise ter vozite strpno.

Več

14.feb.2019

Policija bogatejša za štiri nove pasje pomočnike

V Oddelku za šolanje službenih psov Policijske akademije smo bogatejši za štiri pasje člane. Mladički pasme belgijski ovčar malinois so stari osem tednov in že komaj čakajo na nove izzive. Lee, Lord, Laky in Lars bodo namreč, ko odrastejo in zaključijo osnovno šolanje, postali sodelavci policistov na terenu. 

Več

13.feb.2019

Policija in UKC Ljubljana podpisala letni načrt dela: "Ko gre za življenja ljudi, morajo biti naše ekipe dobro uigrane. O tem pa je treba razmišljati že prej, ne šele na terenu."

Ko so življenja ljudi ogrožena, moramo pripadniki različnih služb delovati kot dobro uigrana ekipa. Policisti ter zdravniki in reševalci pogosto ob nepredvidljivih okoliščinah in v bitki s časom skupaj rešujemo življenja ljudi. Da bi še bolj okrepili to sodelovanje, sta danes Ministrstvo za notranje zadeve - Policija in Univerzitetni klinični center Ljubljana podpisala letni načrt sodelovanja. Ob tem smo pokazali, kako naše zahtevno delo poteka v praksi.

Več

13.feb.2019

Naprodaj je šest službenih psov: Ina, Jazz, Loki, Loti, Lola in Lux

Ministrstvo za notranje zadeve prodaja šest službenih policijskih psov. Nove, vendar izkušene lastnike iščejo Ina, Jazz, Loki, Loti, Lola in Lux. Zato objavljamo poziv vsem zainteresiranim, ki iščejo zvestega štirinožnega prijatelja, da lahko pošljejo svoje ponudbe za odkup. Rok za oddajo ponudb: 11. marec 2019.

Več

12.feb.2019

Podpis letnega načrta sodelovanja med MNZ – Policijo in UKC Ljubljana ter skupna vaja policistov in reševalcev – vabilo medijem

Predstavniki MNZ – Policije in Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana bomo v sredo, 13. februarja 2019, podpisali letni načrt sodelovanja. Ob tej priložnosti, pred samim podpisom načrta, bomo za medije pripravili tudi atraktivno vajo policistov Specialne enote in reševalcev Reševalne postaje UKC Ljubljana, v kateri bomo pokazali, kako njihovo zahtevno delo poteka v praksi, na terenu. Dogodek bo potekal v hangarju Specialne enote v Šentvidu (na križišču Vrtnarske ceste in Avšičeve ceste v Ljubljani); prihod novinarjev je do 9.45.

Več

11.feb.2019

Generalna direktorica policije za svojega namestnika imenovala Tomaža Pečjaka

Z današnjim dnem, 11. februarjem 2019, funkcijo namestnika generalne direktorice policije prevzema tudi Tomaž Pečjak, dosedanji vodja Službe generalnega direktorja policije.

Več

11.feb.2019

Ilka Štuhec znova svetovna prvakinja v smuku!

Ilka Štuhec je včeraj, 10. februarja 2019, na 45. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju upravičila najvišja pričakovanja! V Areju je pokorila vso konkurenco in ubranila naslov svetovne prvakinje v kraljevski disciplini. Najši vrhunski športnici, zaposleni v Policiji, iskreno čestitamo!

Več

5.feb.2019

Policija in Dobrodelno društvo Modra družina podpisala sporazum o medsebojnem sodelovanju

Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in predsednik dobrodelnega društva Modra družina Gregor Zalokar sta danes, 5. februarja 2019, podpisala sporazum o medsebojnem sodelovanju. Policija sodeluje z veteranskimi in drugimi stanovskimi organizacijami, katerih dejavnost je med drugim pomembna za izpopolnjevanje in usposabljanje policistov ter promocijo poklica policista. Poslanstvo tega društva je lajšanje ter reševanje socialnih stisk in težav zaposlenih v policiji, upokojencev iz njenih vrst ter ožjih družinskih članov.

Več

5.feb.2019

Policija in posebni oddelek državnega tožilstva za preiskovanje in pregon uradnih oseb podpisala sporazum o sodelovanju

Generalni državni tožilec Drago Šketa in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta podpisala dogovor o medsebojnem sodelovanju Oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili Specializiranega državnega tožilstva Republike Slovenije (v nadaljevanju Posebni oddelek) in Policije, ki določa pravila medsebojnega sodelovanja in obveščanja podpisnikov sporazuma.

Več

1.feb.2019

Zaposlujemo nove policiste, prijavite se in se vpišite na Višjo policijsko šolo!

Vas zanima delo v policiji? Zainteresirane kandidate za policiste vabimo k sklenitvi delovnega razmerja in vpisu na izobraževanje v višješolski študijski program Policist. Interesenti naj pošljejo vlogo za zaposlitev ter ostale izpolnjene obrazce najkasneje do 18. marca 2019, in sicer tako, kot je navedeno v razpisu. Kandidati morajo izpolnjevati vse formalne pogoje, poleg tega pa morajo biti tudi zdravi, dobro telesno pripravljeni ter vzdržljivi za fizične napore. Če ste iz pravega testa, ne oklevajte, prijavite se!

Več

1.feb.2019

Pri nadzoru nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo smo ugotovili kar 3.744 kršitev

Pod okriljem Javne agencije RS za varnost prometa je med 14. in 27. januarjem 2019 po vsej državi potekala preventivna akcija, s katero smo opozarjali, da telefoniranje ne sodi za volan. Policisti smo dva tedna poostreno nadzirali, ali vozniki med vožnjo uporabljajo mobilni telefon in druge naprave ter opremo, ki zmanjšujejo voznikovo slušno in vidno zaznavanje.

Več