Sorodne objave

 

Bliža se ZgodoVikend v Parku vojaške zgodovine v Pivki, ki bo ponovno postregel z bogatim programom – med drugim bomo tam tudi policisti! Sodelovali bomo s prikazom bombnih tehnikov Specialne enote in atraktivnim preletom policijskega helikopterja, v ospredju naše predstavitve pa bo tokrat restavriran policijski čoln P-111.

Toplo vabljeni obiskovalci vseh starosti, ki želite intenzivno spoznati in doživeti našo zgodovino. 

ZgodoVikend 2024 - naslovnica vabila - kolaž dogajanja - vojak v akciji, vojaški helikopter, vkrcavanje vojakov

Program dogajanja na ZgodoVikendu 2024

V zadnjem letu so na našem največjem muzejskem eksponatu, ki ga razstavljamo v Parku vojaške zgodovine Pivka, policijskem čolnu P-111, potekala intenzivna restavratorska dela, saj smo želeli obiskovalcem muzeja omogočiti, da se povzpnejo na čoln in si ogledajo njegovo notranjost.

Policijski čoln P-111, razstavljen v Parku vojaške zgodovine, foto PVZ

Ob zaključku prve faze obnove bosta tako minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalni direktor policije mag. Senad Jušić na krajši slovesnosti v nedeljo, 15. septembra, ob 10. uri obiskovalcem predala obnovljeno palubo in notranjost čolna.

Protibombno pregledovanje z robotom Specialne enote

Ob 11. uri bomo pripravili dinamični prikaz dela bombnih tehnikov Specialne enote, ki mu bo sledil še prelet policijskega helikopterja.

Seveda pa ste lepo povabljeni tudi na vse druge dogodke v okviru ZgodoVikenda, saj je program letošnje prireditve še posebej pester. Se vidimo v Pivki!