Sorodne objave

 

Junij, ki je za slovensko policijo vsako leto še posebej prazničen, se počasi končuje. Praznovanje dneva policije, potem ko so ga v zadnjih tednih že slovesno obeležile policijske uprave, vsaka na svojem območju, bomo nazadnje zaokrožili še z osrednjo, državno proslavo. Letošnjo prirejamo v četrtek, 27. junija 2024, v Kongresnem centru Brdo (Predoslje 39, Kranj), z začetkom ob 18. uri.

Kot slavnostna govorca bosta udeležence nagovorila generalni direktor policije mag. Senad Jušić in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. Za kulturni program bo tudi tokrat poskrbel vedno vrhunski Policijski orkester z gosti.

Spoštovani predstavniki medijev,
poleg vabljenih udeležencev ste na slovesnosti nadvse dobrodošli tudi vsi novinarji, fotografi in snemalci, ki vsakodnevno sodelujete z nami. Veseli bomo vaše udeležbe! Prosimo za prihod v dvorano do 17.40.

Še pred proslavo, med 12. in 16. uro, bomo v centru Kranja pripravili predstavitev policijskega dela

Dan policije bomo izkoristili tudi za predstavitev svojega dela ljudem, torej tistim, ki jim dejansko služimo. Tako bomo istega dne, med 12. in 16. uro, na Slovenskem trgu v Kranju pokazali nekatere najatraktivnejše vidike policijskega poklica z nekaterih področij dela, opremo, naprave in vozila ter službene živali. Mimoidočim se bodo predstavili policisti Specialne enote z intervencijskim vozilom in robotom, policisti varnostniki z blindiranim vozilom, policist prometnik z motornim kolesom, vodnik službenega psa in konjeniki s svojimi štirinožnimi pomočniki, upravljalci brezpilotnih letalnikov (dronov) in drugi. "Češnja na torti" bo krajši nastop Policijskega orkestra, ki mu boste lahko v središču mesta prisluhnili ob 13. uri.

Toplo vabljeni!