Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
Projekt Mladi in kriminal 9. september 2022
 

S prvim predtekmovanjem, ki je v torek, 7. maja 2024, potekalo v Ormožu, se je začela letošnja Otroška varnostna olimpijada, ki jo Policijska uprava Maribor skupaj s partnerji pripravlja že šestnajstič.

DSC8725 Large

Gre za tekmovanje osnovnošolcev, ki tako pridobivajo dragocena znanja o varnosti na različnih področjih. Na območju Policijske uprave Maribor bo potekalo še pet predtekmovanj, najboljše ekipe pa se bodo pomerile 23. maja 2024 v Kidričevem.

DSC8574 Large

Del projekta tudi Štengijada

V sklopu Otroške varnostne olimpijade bo potekala tudi 10. Štengijada. Gre za športni in humanitarni tek na Kalvarijo, ki bo 21. maja 2024 v Mariboru.

Kot v preteklih letih bodo tudi letos ekipe (tekmovalna trojka mora biti sestavljena iz predstavnikov obeh spolov) v obliki startnine prispevale sredstva za humanitarni namen, zbrani prispevki pa bodo tokrat namenjeni Centru Gustava Šiliha Maribor, ki ga obiskujejo učenci s posebnimi potrebami. Sredstva bodo porabljena za nakup športnih rekvizitov, izvedbo športnih dejavnosti in udeležbo na športnih dogodkih na regijskih in svetovnih igrah specialne olimpijade. Tudi otrokom s posebnimi potrebami namreč želimo omogočiti, da šport postane njihov način življenja.

Povezane vsebine

Otroška varnostna olimpijada