Sorodne objave

 

Na Osnovni šoli Kidričevo je včeraj, 23. maja 2024, potekala finalna prireditev 16. Otroške varnostne olimpijade, v okviru katere se osnovnošolci na igriv in zabaven način preizkušajo v znanju in preverjanju spretnosti s področja varnosti. Zbralo se je 18 najboljših ekip z območja Policijske uprave Maribor.

Gre za preventivni projekt naše policijske uprave, ki ga pripravljamo že od leta 2006 in pri katerem se osnovnošolci med seboj pomerijo v znanju s področja varnosti in različnih spretnostih. Ob policiji kot nosilki v projektu vsako leto sodelujejo tudi druge organizacije, ki v lokalnem okolju skrbijo za varnost v ožjem in širšem pomenu. Osrednji namen ni tekmovalnost, ampak igrivo in zabavno pridobivanje koristnega znanja o varnosti in samozaščitnem ravnanju.

Maskota 24 05 24

Pred začetkom dogodka sta zbrane nagovorila župan Občine Kidričevo Anton Leskovar in ravnateljica Osnovne šole Kidričevo Alenka Kutnjak. Tekmovalcem sta zaželela čim več uspeha in prijetno druženje.

Direktor Policijske uprave Maribor Beno Meglič je pohvalil tekmovalce, ki so pokazali obilo znanja in odlične spretnosti ter se tako uvrstili med najboljše: "Upam, da ste se v tem procesu – prikazu spretnosti v praktičnih disciplinah zabavali, se preizkusili v skupinskem delu ter izvedeli veliko novega o prepoznavanju, preprečevanju in odpravljanju posledic vsakodnevnih nevarnih situacij. Prav tako ste ob tem morebiti bolje spoznali tudi delo vseh nas, ki skrbimo za vašo varnost. Zelo ste se izkazali, za kar vam še enkrat iskreno čestitam in vam želim vso srečo ob današnjem finalnem preizkusu!" Zahvalil se je tudi mentorjem, ki so tekmovalce spremljali na predtekmovanjih, ter ravnateljicam in ravnateljem osnovnih šol, kjer so potekala predtekmovanja. Posebno zahvalo je namenil županu Občine Kidričevo in ravnateljici Osnovne šole Kidričevo.

 DSC4217

Otroci so se pomerili v več disciplinah: sestavljali so logotipe interventnih služb, se podali na spretnostno vožnja s kolesom, izvedli požarno vajo, odgovarjali na vprašanja o splošni, požarni, kibernetski varnosti ter varnosti v cestnem prometu in tako preverili svoje znanje o preprečevanju in odpravljanju posledic vsakodnevnih nevarnih situacij.

Prvo mesto so osvojili otroci OŠ Anice Černejeve Makole, drugo OŠ Videm – podružnica Sela in tretje OŠ Angela Besednjaka – 2. ekipa. Čestitke vsem!

Povezane vsebine

Projekt Otroška varnostna olimpijada