Sorodne objave

 

Četrtošolci osnovnih šol z območja Policijske uprave Maribor so se med 12. in 14. majem 2015 pomerili v zadnjih treh predtekmovanjih 10. otroške varnostne olimpijade. Tekmovalo je 480 otrok, skozi igre pa so jih vodili policisti, ki so bili na tej olimpijadi v vlogi sodnikov.

138

Kako se bo obrnila kocka, se sprašujejo otroci ...


Četrto od šestih predtekmovanj so za četrtošolce iz osnovnih šol na svojih območjih pripravili policisti policijskih postaj Slovenska Bistrica in Rače, gostila pa jih je Osnovna šola Poljčane. Pod Bočem se je pomerilo 18 ekip, ki so jih vzpodbujali ravnateljica Osnovne šole Poljčane Francka Mravlje, župan občine Poljčane Stanislav Kovačič in komandir PP Slovenska Bistrica Aleksander Lubej, skupaj z vodji policijskih okolišev PP Slovenska Bistrica. Tri najuspešnejše ekipe so se uvrstile v finale: Osnovna šola Poljčane s prvim mestom, Fram z drugim, 4. a 2. osnovne šole Slovenska Bistrica pa s tretjim mestom.

95Po štirih predtekmovanjih v bolj oddaljenih enotah Policijske uprave Maribor se je otroška varnostna olimpijada preselila v Maribor. Peto predtekmovanje je gostila Osnovna šola Franca Rozmana Staneta, kjer so policisti PP Maribor I v sodelovanju s PP Ruše v preteklosti že organizirali predtekmovanje. 170 tekmovalcev je uvodoma nagovorila pomočnica ravnateljice gostujoče šole Milena Škerget, ki sta se ji pridružila sekretar varnostnega sosveta Mestne občine Maribor Danijel Železnjak in komandir PP Maribor I Aleksander Thaler. Sreča je najbolj spremljala ekipo Osnovne šole Lovrenc na Pohorju in obe ekipi Osnovne šole Selnica ob Dravi, ki so prav tako pokazali največ znanja in spretnostnih veščin, zato so se uvrstili v finale 10. otroške varnostne olimpijade. Dobrodošlico v finalu in zahvalo za sodelovanje na tekmovanju so tekmovalcem ob koncu iger izrekli pomočnica ravnateljice Osnovne šole Franca Rozmana Staneta Milena Škerget, mag. Donald Rus, inšpektor za preventivo na PU Maribor, in Rafael Viltužnik, pomočnik direktorja na mariborski policijski upravi.

Zadnje tri finaliste 10. otroške varnostne olimpijade smo dobili na Osnovni šoli Draga Kobala v Mariboru, kjer je šesto predtekmovanje potekalo v izvedbi policistov PP Maribor II. 130 tekmovalcem so obilo športne sreče uvodoma zaželeli ravnatelj gostujoče šole Aleksander Jeršič, Danijel Železnjak, sekretar varnostnega sosveta Mestne občine Maribor, in pomočnik komandirke na PP Maribor II Leon Greifoner. Za udeležbo na tekmovanju so tudi zadnje ekipe prejele priznanja, prve tri pa so zapolnile seznam 20 finalistov olimpijade.

V finalu se bodo z najuspešnejšimi ekipami z vseh predtekmovanj pomerili četrtošolci Osnovne šole Franceta Prešerna, Ludvika Pliberška in 2. ekipa Osnovne šole Tabor I, ki so zbrale največ točk. Predtekmovanja smo zaključili s stiskom rok zadnjim tekmujočim ekipam, na igrišču Osnovne šole Draga Kobala so se za sodelovanje na igrah zahvalili ravnatelj gostujoče šole Aleksander Jeršič, komandirka PP Maribor II Tanja Flakus Žiberna in vodja Sektorja uniformirane policije na PU Maribor Branko Viher.

Na vseh predtekmovanjih so imeli tekmovalci in njihovi navijači možnost, da spoznajo delo, opremo in vozila služb, ki na kakršen koli način zagotavljajo varnost v družbi. Svojo opremo in vozila so predstavili policisti z območnih policijskih postaj, postaje prometne policije, policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe ter vodniki službenih psov in konjenikov, ki so s seboj pripeljali pse in konje. Predstavljali so se tudi gasilci območnih prostovoljnih gasilskih društev, reševalci in varnostna služba Varnost Maribor.

V okviru letošnje, že 10. otroške varnostne olimpijade, se je tako zvrstilo vseh šest predtekmovanj. Najuspešnejših 20 ekip se bo ponovno pomerilo v znanju in spretnostnih preizkušnjah 4. junija v mariborski dvorani Tabor.