Sorodne objave

 

V Vadbenem centru Vinka Breznika v Gotenici se je začelo Railpolovo mednarodno usposabljanje za zagotavljanje varnosti v železniškem prometu, ki se ga udeležujejo policisti in drugi policijski strokovnjaki iz številnih evropskih držav. Danes, 3. septembra 2024, poteka posvet Railpolove delovne skupine za področje javnega reda, že jutri pa bo stekla tudi prva skupna vaja policistov posebnih policijskih enot.

Člani delovne skupine sedijo za mizo v obliki črke U, v podstrešni predavalnici

Današnjega posveta se udeležuje 22 članov delovne skupine, predstavnikov policij iz Nizozemske, Francije, Portugalske, Latvije, Srbije, Belgije, Poljske, Češke, Slovaške, Nemčije, Avstrije, Bolgarije, Madžarske, Romunije, Španije in Slovenije. Glavne teme delovnega posveta so spoterstvo med varovanjem športnih prireditev, žeparstvo na vlakih, oprema policistov za vzpostavljanje in vzdrževanje javnega reda ter uporaba milejših prisilnih sredstev.

Skupinska slika članov delovne skupine - stojijo zunaj pred vadbenim centrom v Gotenici

V nadaljevanju se bodo člani delovne skupine, v vlogi opazovalcev in ocenjevalcev, udeležili še usposabljanj policistov posebnih enot, ki bodo v naslednjih dneh prav tako potekala v Gotenici. Prvo usposabljanje bo že jutri, ko bodo uprizorili eksplozijo na vlaku.

V uvodnem delu sta se posveta udeležila direktor Uprave uniformirane policije Mirko Nunič, ki je prisotne pozdravil in jim zaželel uspešno delo, ter Alojz Sladič, prav tako iz Uprave uniformirane policije, ki je prisotnim predstavil organiziranost slovenske policije.