Sorodne objave

 

Slovenska policija v sodelovanju z Evropskim združenjem železniških policij Railpol organizira večdnevno mednarodno usposabljanje policistov posebne policijske enote, ki se ga bodo poleg slovenskih udeležili še policisti iz Slovaške, Češke, Španije, Srbije in Avstrije. Ti bodo v skupnih vajah reševali različne varnostne situacije.

Ena od vaj bo tudi eksplozija na vlaku. Po scenariju policija prejme obvestilo, da je na vlaku, ki je ravno prispel na železniško postajo, prišlo do eksplozije. Po prvih podatkih se na vlaku nahaja približno 30 oseb, med njimi je več poškodovanih. Policisti bodo zavarovali kraj in poskrbeli za varnost ljudi, evakuirali potnike na varno mesto, nudili bodo prvo pomoč poškodovanim, izvedli sekundarno triažo itd.

Predstavnike medijev vabimo, da se nam pridružijo pri ogledu vaje, ki bo potekala 4. septembra 2024, v Vadbenem centru Vinka Beznika Gotenica. Zbor predstavnikov medijev bo ob 8.30 pred zapornico vadbenega centra.

Predviden program:

  • od 8.45 do 9.15: domače in tuje policiste v postroju pozdravi namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle
  • od 9.15 do 9.30: premik na lokacijo vaje
  • od 9.30 do 10.00: vaja eksplozije na vlaku
  • od 10.00 do 10.30: izjave za medije

Spoštovani predstavniki medijev, vabljeni, da se nam pridružite!

* Zaradi lažje organizacije prosimo, da svoj prihod potrdite na e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., in sicer do torka, 3. septembra 2024.