Sorodne objave

 

Za policijskega atašeja v Bosni in Hercegovini odhaja Damjan Žagar, višji policijski svetnik v Sektorju za mednarodne policijske operacije znotraj Službe generalnega direktorja na Generalni policijski upravi.

Pred odhodom ga je danes, 30. septembra 2024, sprejel generalni direktor policije mag. Senad Jušić, ki mu je zaželel uspešno, predvsem pa varno delo.

Damjan Žagar z generalnim direktorjem polcije, mag. Senadom Jušićem

Naloge policijskega atašeja Damjana Žagarja bodo predvsem zastopanje interesov slovenske policije in ministrstva. Med drugim bo njegovo poslanstvo tudi spodbujanje, pospeševanje in krepitev mednarodnega policijskega sodelovanja ter ugotavljanje in posredovanje informacij, ki so pomembne za delo tako policije kot ministrstva.

delovni sestanek pred napotitvijo

Delovnega sestanka se je udeležil tudi pomočnik generalnega direktorja policije Jože Senica, ki je odgovoren za koordiniranje, usmerjanje in spremljanje dela policijskih atašejev v tujini.

Atašeji so v državo gostiteljico napoteni zaradi boljšega informiranja, kakovostnejšega dela notranje organizacijskih enot policije in notranjega ministrstva ter pridobivanja pomembnih informacij in podatkov. Z napotitvijo policijskih atašejev in uradnikov za zvezo želimo nadaljevati in krepiti mednarodno policijsko sodelovanje, predvsem na področju priseljevanja ter boja zoper čezmejni organiziran kriminal.

Damjan Žagar, ki je v Policiji zaposlen od leta 1989, trenutno zaseda delovno mesto višjega policijskega svetnika v Sektorju za mednarodne policijske operacije, Službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi. Pripravlja različna nacionalna poročila in strateške dokumente za generalnega direktorja policije, ministra za notranje zadeve ter za Vlado Republike Slovenije.