Sorodne objave

 

Generalni direktor policije mag. Senad Jušić je v sredo, 21. avgusta 2024, sprejel mag. Roberta Ureka, zaposlenega v Sektorju za mednarodne policijske operacije znotraj Služba generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi, ki 1. septembra 2024 kot policijski ataše za štiri leta odhaja v Severno Makedonijo.

Generalni direktor policije in novi policijski ataše se rokujeta.

Mag. Jušić je novemu policijskemu atašeju zaželel uspešno delo, enako pa mu je na sprejemu, ki je sledil, zaželel tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

Naloge policijskega atašeja mag. Roberta Ureka bodo predvsem zastopanje interesov slovenske policije in ministrstva. Med drugim bo njegovo poslanstvo tudi spodbujanje, pospeševanje in krepitev mednarodnega policijskega sodelovanja ter ugotavljanje in posredovanje informacij, ki so pomembne za delo tako policije kot ministrstva.

Mag. Jušić, mag. Urek in pomočnik Jože Senica sedijo za mizo in se pogovarjajo.

Atašeji so v državo gostiteljico napoteni zaradi boljšega informiranja, kakovostnejšega dela notranje organizacijskih enot policije in notranjega ministrstva ter pridobivanja pomembnih informacij in podatkov. Z napotitvijo policijskih atašejev in uradnikov za zvezo želimo nadaljevati in krepiti mednarodno policijsko sodelovanje, predvsem na področju priseljevanja ter boja zoper čezmejni organiziran kriminal.

Mag. Robert Urek, ki je v Policiji zaposlen od leta 1986, trenutno zaseda delovno mesto višjega samostojnega policijskega inšpektorja v Sektorju za mednarodne policijske operacije, Službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi. Pokriva področje civilnih misij kriznega upravljanja in organizira vse potrebno za izbor in napotitev slovenskih policistov civilne misije kriznega upravljanja. Prav tako organizira in izvaja različna izobraževanja s področja kriznega upravljanja. Tesno sodeluje in usklajuje aktivnosti z drugimi mednarodnimi/nacionalnimi deležniki v vsebinah mednarodnega kriznega upravljanja. Del njegovega vsakodnevnega dela je priprava različnih nacionalnih poročil in strateških dokumentov za generalnega direktorja policije, ministra za notranje zadeve ter Vlado Republike Slovenije.