Sorodne objave

 

Včerajšnja "infarktna" nogometna tekma, kot so zaradi napete igre mediji poimenovali tekmo med slovensko in srbsko reprezentanco, je v Münchnu dvignila na noge celoten stadion. Tekma, ki je bila za ljubitelje nogometa prava nogometna poslastica, je na srečo minila brez večjih incidentov, tudi po zaslugi slovenskih policistov, ki so skupaj s številnimi tujimi policisti skrbeli za varnost navijačev.

euro 2024 8

Navijači so takoj opazili slovenske policiste.

V okviru evropskega nogometnega prvenstva je včeraj, 20. junija 2024, na stadionu Allianz Arena v Münchnu slovenska reprezentanca odigrala že drugo nogometno tekmo, tokrat s Srbijo. Na tem dogodku so poleg nemških policistov za varnost skrbeli tudi slovenski policisti. Tako so se spoterji in uniformirani policisti za splošne naloge že dva dni pred dogodkom prestavili iz Stuttgarta v München, kjer so dan pred tekmo in na dan tekme delovali predvsem v samem strogem centru mesta, in sicer na trgu in na železniški postaji Marienplatz, nato pa še na stadionu, kjer so za svoje favorite navijali slovenski navijači.

euro 2024 14

Spoterji so bili prisotni med slovenskimi navijači.

UEFA Aleksander Ceferin obiskal IPCC 2

Slovenska policista med delom v Mednarodnem policijskem koordinacijskem centru (IPCC)

Tudi v Mednarodnem policijskem koordinacijskem centru (IPCC) sta bila aktivna dva policista, ki sta nudila pomoč slovenskim policistom na terenu ter spremljala varnostno situacijo, o kateri sta obveščala tako Slovenijo kot tudi IPCC. Med samo pripravo na tekmo s Srbijo je IPCC obiskal tudi Aleksander Čeferin, predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA), ki mu je vodja centra Oliver Šrudthoff iz nemške policije na kratko predstavil delovanje IPCC. Med obiskom se je Aleksander Čeferin ustavil tudi pri slovenskih policistih.

UEFA Aleksander Ceferin obiskal IPCC 3

Aleksander Čeferin s slovenskima policistoma ter dvema predstavnikoma srbskih in hrvaških policistov, ki prav tako opravljajo naloge v IPCC

IMG ad3838747466d8e28eeca2d99d862797 V

Po zaključku dela je slovenske policiste v Münchnu obiskal tudi generalni direktor policije mag. Senad Jušić, ki se jim je zahvalil za odlično opravljene naloge.

Slovenske policiste pa je ob koncu delovnega dne obiskal tudi generalni direktor policije mag. Senad Jušić. Srečal se je z vsemi osmimi policisti, ki opravljajo naloge na terenu. Policisti so tudi tokrat imeli nekaj dela, a so vse naloge opravili odlično. Našli so in identificirali kršitelja, ki je na stadionu prižgal baklo, pomagali so pri prevodu pisnih opozoril, ki so bila objavljena na portalih, med kršitvijo javnega reda in miru pa nudili pomoč oškodovancu. Med drugim so nudili pomoč tudi srbskim državljanom.

Povezane vsebine

Priporočila navijačem na UEFA EURO 2024

Nasveti za varen obisk športnih in drugih prireditev

Pozor, žeparji!