Sorodne objave

 

Slovenski policisti, ki sodelujejo pri varovanju evropskega nogometnega prvenstva (UEFA EURO 2024), so budno spremljali tudi sinočnje dogajanje na stadionu Frankfurt Arena v Nemčiji, kjer je slovenska nogometna reprezentanca v osmini finala odigrala tekmo z reprezentanco Portugalske.

Frankfurt 17

Na stadionu se je zbralo več kot 7.000 slovenskih navijačev. Na žalost se je pot našim nogometašev končala po napetem streljanju enajstmetrovk, kjer so izgubili tekmo s Portugalsko, zaradi česar se niso uvrstili v četrtfinale evropskega prvenstva.

Frankfurt 3

Kot že na vsaki tekmi UEFA EURO 2024 so bili tudi na tej tekmi prisotni slovenski policisti. Policista v mednarodnem policijskem centru za izmenjavo informacij (International Police Cooperatio Center – IPCC) sta takoj po tekmi z Anglijo začela zbirati podatke o številu slovenskih navijačev, ki bodo prišli na tekmo s Portugalsko, in načinu njihovega prihoda. Pridobljene podatke sta posredovala nemškim kolegom, da so jih ti lahko uporabili pri zagotavljanju maksimalne varnosti na samem dogodku. Izmenjava informacij je namreč ključna za nemoten potek tako velikega športnega dogodka.

Frankfurt 7

Med pripravami na nogometno tekmo s Portugalsko je IPCC gostil tudi obisk visokih predstavnikov nemške vlade. Med drugimi so center obiskali nemški kancler Olaf Scholz, minister za notranje zadeve Herbert Reul in župan mesta Neuss Reiner Breuer. Delegacija se je za kratek čas tudi ustavila pri dveh slovenskih policistih.

Frankfurt 2

Policisti spoterji so skupaj z nemškimi policisti že dan pred tekmo v mestnem jedru Frankfurta pregledali območje navijaških zbirališč in stadion, kjer se je odigrala nogometna tekma.

Frankfurt 6

Tudi uniformirani policisti so skupaj z nemškimi policisti delovali na območju navijaške cone in železniške postaje v Frankfurtu. Uniformirani policisti kakor tudi spoterji so na dan tekme v navijaški coni in tudi na sami tekmi zaznali nekaj uporabe pirotehnike in skupaj z nemškimi varnostnimi organi identificirali enega kršitelja, ki je na tekmi prižigal pirotehniko. Drugih izgredov na samem dogodku pa policija ni zaznala.

Ker je slovenska nogometna reprezentanca izpadla iz nadaljnjih bojev, bodo tudi slovenski policisti zaključili s svojimi nalogami v Nemčiji. Že zdaj pa lahko rečemo, da je bil njihov prispevek k celotnemu varovanju prvenstva nepogrešljiv!