Sorodne objave

 

Evropsko nogometno prvenstvo je v polnem zagonu, slovenski navijači pa so komaj čakali predvsem današnji dan. Na nogometno tekmo med Slovenijo in Dansko se niso pripravljali le nogometaši in navijači, temveč tudi slovenski policisti, ki so v Nemčiji poskrbeli, da bi tekma minila varno in bi navijačem ostala v prijetnem spominu.

Dva dni pred tekmo med slovensko in dansko reprezentanco so slovenski policisti spoterji opravili ogled nogometnega stadiona Mercedes-Benz Arena v Stuttgartu, in sicer t. i. navijaške cone, kjer se nahajajo slovenski organizirani navijači. Na ogledu so bili skupaj s predstavniki danskih spoterjev, s katerimi so si izmenjali operativne varnostne podatke o slovenskih in danskih navijačih. S takšnim skupnim delom policisti spoterji iz obeh držav pomagajo zagotavljati varnost in dobro počutje vseh obiskovalcev, kar prispeva k uspešni in varni izvedbe nogometnega dogodka.

IMG 20240614 WA0020

Slovenski spoterji skupaj z nemškima spoterjema

IMG 20240614 WA0042

Slovenski spoterji skupaj z danskimi in nemškimi spoterji

Slovenski navijači so komaj dočakali današnjo uvodno tekmo, ko sta se v Stuttgartu pomerili slovenska in danska reprezentanca. Da bi poskrbeli za njihovo varnost, so pri varovanju dogodka nemškim policistom pomagali slovenski, ki so v mestu in na samem stadionu opravljali različne naloge.

IMG 2

Slovenski uniformirani policisti skupaj z nemškimi pri delu v navijaških conah

V Stuttgardu so bile za slovenske in danske navijače vzpostavljene štiri navijaške cone, in sicer na večjih trgih Scholossplatz, Marktplatz, Karlsplatz in Schillerplatz. V navijaških conah in tudi na samem stadionu so bili prisotni tudi slovenski policisti, ki so opravljali različne naloge. Tako so spoterji in uniformirani policisti skrbeli za varnost slovenskih organiziranih navijačev (preprečevali so morebitne incidente z drugimi navijaškimi skupinami), obenem pa so jim nudili informacij glede vstopa/izstopa na stadion ter vnosa dovoljenih predmetov.

IMG 7

Slovenski spoter skupaj z nemškima

Pri dogodku sta bila aktivna tudi dva slovenska policista, ki sta delovala v Mednarodnem policijskem koordinacijskem centru (International Police Cooperation Center – IPCC), in sta nemškim policistom nudila podporo pri usklajevanju nogometnega dogodka, predvsem pri nadzoru nad množicami, preprečevanju nasilja in obvladovanju morebitnih groženj.

IMG 8

Slovenska policista skupaj z danskima policistoma v IPCC

Povezane vsebine

Priporočila navijačem na UEFA EURO 2024

Nasveti za varen obisk športnih in drugih prireditev

Pozor, žeparji!