Sorodne objave

 

V Lendavi bo v soboto, 28. septembra 2024, ob 15. uri potekala nogometna tekma 1. slovenske nogometne lige, kjer se bosta pomerili ekipi ND Lendava 1903 in NŠ Mura. Ker pričakujemo večje število navijačev, bomo policisti poostrili aktivnosti za zagotovitev varnosti udeležencev prireditve, ostalih občanov in njihovega premoženja. Zato bo v tem času v Lendavi in tudi njeni ožji ter širši okolici povečana prisotnost policistov.

Varovanje tekme - štirje policisti PPE stojijo ob ograji in spremljajo dogajanje na stadionu

Vse obiskovalce prireditve še obveščamo, da bo policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja spremljala in dokumentirala policijske postopke ter morebitne kršitve javnega reda in miru, pri čemer bo uporabila tudi tehnična sredstva za fotografiranje ter video- in avdiosnemanje. Tehnična sredstva bodo pred in med prireditvijo uporabljena na stadionu in v njegovi okolici, pa tudi v mestu.

Ob tem opozarjamo, da je na športno prireditev prepovedano vnašati pirotehnične izdelke, nevarne predmete ipd., prav tako niso dovoljeni transparenti, ki so žaljivi in spodbujajo k nasilju. Prepovedano je vsakršno nasilno ravnanje; nanj se bodo policisti odzvali v skladu z vsemi zakonskimi pooblastili.

Navijače oziroma obiskovalce nogometne tekme pozivamo tudi k športnemu navijanju in spoštovanju zakonodaje ter navodil organizatorja in policistov.

Povezane vsebine

Nasveti za varen obisk športnih in drugih prireditev

Varovanje javnih shodov in prireditev