Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
 

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Kranj so v soboto, 3. oktobra, med 8. in 12. uro, v Mercatorjevem centru Kranj v okviru projekta Z glavo na zabavo  predstavili svoje delo.

PA030031

Preizkus spretnosti na simulatorju vožnje motornega kolesa


Policisti so mladim in njihovim staršem svetovali o varnosti v cestnem prometu, jih opozarjali na nevarnosti prehitre in neprevidne vožnje, vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog, ter na upoštevanje cestnoprometnih pravil.

PA030010

Predstavitev vzorcev nekaterih prepovedanih drog je pritegnila tako mlade kot tudi njihove starše.


Kriminalisti so predstavili delo kriminalistične policije, s posebnim poudarkom na svetovanju o vplivu in posledicah zlorabe prepovedanih drog. Veliko zanimanja za to tematiko so pokazali tako mladi kot tudi njihovi starši, ki se v skrbi za svoje otroke pogosto srečajo z neprijetnimi vprašanji. Da bi bili na tem področju bolj informirani, so jim kranjski kriminalisti pokazali vzorce nekaterih prepovedanih drog in jim pojasnili, kako jih prepoznati.

Obiskovalci so svoje spretnosti lahko preizkusili na simulatorju vožnje motornega kolesa, ogledali pa so si tudi nekaj opreme, ki jo policisti pri delu uporabljajo. 

PA030002

Veliko zanimanja je požel tudi policijski motor.


Veliko zanimanja je požel tudi policijski motor, ki je bil ves čas prireditve postavljen na ogled. Otroci so si ga z zanimanjem ogledovali z vseh strani, starejši obiskovalci pa so imeli veliko vprašanj o njegovi hitrosti in moči.

Kranjski policisti in kriminalisti so v soboto obiskovalcem razdelili tudi številne zloženke s preventivnimi vsebinami, otroci pa so se najbolj razveselili odsevnih trakov za boljšo vidnost v prometu in pisanih balonov s podobo policista Leona.

Poleg policije je na prireditvi Z glavo na zabavo, ki je namenjena spodbujanju zabave brez alkohola in prepovedanih drog, sodeloval tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, pester zabavno-glasbeni program pa je pritegnil zanimanje predvsem najmlajših.

S sobotnimi prireditvami bomo nadaljevali vse do konca novembra. Že naslednja bo to soboto, 10. oktobra, v Mercator centru Novo mesto.


Vljudno vabljeni!