Sorodne objave

 

Trilateralni center za policijsko sodelovanje Vrata Megvarje letos praznuje 10. obletnico svoje ustanovitve. Slovesnosti, ki bo v petek, 17. aprila 2015, se bosta udeležila tudi generalni direktor policije Marjan Fank in direktor Uprave uniformirane policije mag. Srečko Jarc.

Slavnostni govorniki bodo generalni direktor italijanske policije Alessandro Pansa, generalni direktor slovenske policije Marjan Fank in generalni direktor avstrijske policije Konrad Kogler.

Priložnost bodo šefi policij izkoristili tudi za kasnejši trilateralni sestanek, na katerem se bodo pogovarjali o bilateralnem sodelovanju med državami, boju proti terorizmu, ilegalnih migracijah in mednarodni zaščiti ter sodelovanju v boju proti korupciji.

Center za policijsko sodelovanje v Vratih Megvarje (Avstrija) je začel delovati v začetku maja 2005. V njem delajo slovenski policisti skupaj s predstavniki avstrijske in italijanske policije. Glavni namen skupnega delovanja je krepitev čezmejnega sodelovanja in izmenjava informacij na področju policijskega dela, usklajevanje skupnih nalog kontrole in nadzora ter drugih operacij na skupni državni meji, prevzem oseb, ki se ilegalno zadržujejo na ozemlju držav pogodbenic, in izmenjava informacij glede zatiranja kriminalitete.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni, da se udeležite slovesnosti, ki se bo začela ob 14. uri v Vratih Megvarje.