Sorodne objave

 

Zaradi zagotavljanja javnega interesa po objektivni in vsestranski obveščenosti javnosti objavljamo odziv Policije na prispevek, ki je bil objavljen 29. avgusta 2024 v oddaji Tarča z naslovom Romi pred zakonom in ustavo. Odzivamo se na navedbe, da naj bi se policisti pred Romi zaklenili na policijsko postajo.

Zavračamo trditev o zaklepanju policistov: namreč navedba, da so se policisti zaklenili pred Romi, je neresnična. Policijske postaje so, zlasti v nočnem času, zaklenjene skladno s 116. členom Pravil policije zaradi zagotavljanja varnosti objektov in zaposlenih, kar je del standardnega varnostnega protokola.

Nasprotno trditvi novinarke, da je policija glede dogodka podala skop odgovor, želimo pojasniti, da je bil odgovor na to konkretno navedbo posredovan novinarski hiši še pred predvajanjem oddaje. Kljub temu v prispevku naš odgovor ni bil objavljen, medij pa dodatnih pojasnil ni zahteval, čeprav je imel možnost to storiti.

Dodajamo še, da so se v obravnavanem dogodku na policijsko postajo zglasili oškodovanci kaznivega dejanja, ki jim je policist omogočil vstop v prostore enote. Zaradi zagotavljanja varnosti postopkov je bil vstop omejen, tako, da dodatnim osebam, ki so prišle nekaj minut kasneje, vstop ni bil dovoljen.

Od julija 2024 so policisti na varnostno obremenjenih območjih izvedli več kot 2.000 različnih ukrepov, kar potrjuje njihovo dosledno odzivnost in zavzetost za zagotavljanje varnosti vseh prebivalcev. Ponovno tudi poudarjamo, da policija dosledno izvaja ukrepe v skladu z zakonodajo, pri tem pa upošteva tudi varnost vseh vpletenih.