Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Nova Gorica smo učencem devetih razredov osnovnih šol z območja občine Nova Gorica predstavili poklic policista.

foto2

 Predstavitev policijskega poklica smo 3. decembra pripravili za 31 učencev tretje triade s sedmih osnovnih šol: OŠ Milojke Štrukelj in Frana Erjavca iz Nove Gorice, OŠ Šempas, OŠ Branik, OŠ Dornberk, OŠ Renče in OŠ Ivana Roba iz Šempetra pri Gorici.


Vodja policijskega okoliša s PP Nova Gorica Robert Horvat je učencem ter njihovim učiteljem in drugim pedagoškim delavcem poleg samega poklica policista predstavil tudi organiziranost policije na tem območju ter naloge in pooblastila policistov (dežurnih policistov, policistov v patrulji, kriminalistov, vodij policijskih okolišev idr.) pri njihovem vsakodnevnem delu.

medpredstavitvijo

 Joško Mlečnik iz Sektorja kriminalistične policije pa je osnovnošolcem na dvorišču policijske uprave predstavil specializirano vozilo za ogled kraja kaznivega dejanja. Poleg tega so si učenci lahko ogledali tudi policijsko opremo, pri čemer jih je še posebej navdušila oprema pripadnikov posebne policijske enote, ki deluje na policijski upravi.


Po besedah Roberta Horvata je namen tovrstnih predstavitev predvsem seznaniti otroke z delom in poslanstvom policistov v družbi ter obenem krepiti pozitivno podobo policistov in povečati zaupanje v delo policije. Ob koncu obiska so naši mladi obiskovalci in njihovi mentorji izrazili željo, da bi s sodelovanjem v opisanem projektu nadaljevali tudi v prihodnje.


Podobno predstavitev za osnovnošolce na tem območju smo novogoriški policisti izvedli že februarja letos.