Sorodne objave

 

Ljubljanska konjenica je v okviru praznovanja 50-letnice svoje ustanovitve danes, 11. oktobra 2024, na sedežu Postaje konjeniške policije Ljubljana v Stožicah pripravila dan odprtih vrat in tako vsem navdušencem nad konji in policijo ponudila priložnost, da si lahko pobliže ogledajo, kako v policiji dihamo s svojimi velikimi štirinožnimi sodelavci.

Video dan odprtih vrat pkp ljubljana

Oglejte si video

Mladi in malo manj mladi obiskovalci so si med deveto zjutraj in četrto popoldne lahko ogledali policijske konje in opremo, preverili, kako poteka oskrba in kakšno je delo s konji v policiji nasploh.

Nasmejani dekleti - obiskovalki v policijskem vozilu, ena za volanom, druga kot sopotnica

Obiskovalcev pa v Stožicah niso pričakali le konjeniki in konji, temveč so se v jim predstavile tudi druge policijske enote. Prisotni so bili denimo prometni policisti, vodniki službenih psov in kriminalisti. Vsi, ki so imeli kakršno koli vprašanje, so v pogovorih s policisti lahko pridobili želene informacije, med drugim tudi o možnostih zaposlitve v policiji.

Šest policistov konjenikov na konjih, z bojno opremo, okrog njih gost oblak dima, med prikazom vadbe na travniku

Za popestritev dogajanja so policisti konjeniki ob 11. in 14. uri obiskovalcem prikazali potek svojega usposabljanja.

Skupina nasmejanih otrok z učiteljicama, stojijo pred šestimi policisti konjeniki na konjih

Na zbrano množico otrok, mladostnikov in tudi odraslih je vpogled v svet policije in policijske konjenice naredil velik vtis. Najlepši dokaz za to so bili prav nasmejani obrazi prisotnih.

Povezane vsebine

Delo s službenimi konji

50 let Postaje konjeniške policije Ljubljana (zgibanka, 2024)

Z atraktivnim prikazom dela policistov konjenikov v Lipici slovesno obeležili 50 let Postaje konjeniške policije Ljubljana