Sorodne objave

 

Vas zanima delo policistov konjenikov? Zdaj imate priložnost, da ga pobliže spoznate. V petek, 11. oktobra 2024, od 9. do 16. ure, bodo namreč ljubljanski policisti konjeniki odprli vrata svoje enote.

Obiskovalci si boste lahko na sedežu Postaje konjeniške policije Ljubljana (Stožice 28, Ljubljana) ogledali policijske konje in opremo, si ogledali, kako poteka oskrba in kakšno je delo s konji v policiji nasploh.

Policist konjenik na službenem konju, lipicancu, med ježo na hipodromu v Stožicah

Ljubljanska konjenica letos praznuje 50-letnico svoje ustanovitve, dan odprtih vrat pa je eden izmed dogodkov, s katerimi proslavljamo to obletnico.

Poleg konjenice se bodo v Stožicah predstavile tudi druge policijske enote (prometna policija, vodniki službenih psov in kriminalisti), poleg tega pa si boste v pogovorih s policisti med drugim lahko pridobili tudi informacije o možnostih za zaposlitev v policiji.

Vljudno vabljeni vsi, ki vas zanima delo policije. Hkrati je to zelo lepa priložnost za mladostnike, šolske in predšolske otroke ter druge mlajše obiskovalce, da pokukajo v naš svet in svet policijske konjenice.

Povezane vsebine

Delo s službenimi konji

50 let Postaje konjeniške policije Ljubljana (zgibanka, 2024)