Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
 

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so včeraj, 5. oktobra 2009, v sodelovanju s tremi osnovnimi šolami izvedli preventivni projekt Otrok - policist za en dan. Policijsko postajo je v spremstvu učiteljev obiskalo šest učencev šestih razredov osnovnih šol Solkan, Čepovan in Dobrovo.

kovcekzaogledkrajakd

Pomočnik komandirja PP Nova Gorica Tomaž Rutar in vodja policijskega okoliša Robert Horvat sta jim najprej predstavila vlogo policije v družbi pri zagotavljanju varnosti ljudi in njihovega premoženja. Seznanila pa sta jih tudi z organiziranostjo policije, varnostno problematiko na območju te policijske enote in nalogami, ki jih opravljajo policisti (dežurni policisti, policisti v patrulji, kriminalisti, vodje policijskih okolišev idr.).

predstavitevProvide

Osnovnošolci so si v spremstvu učiteljev ter vodij policijskih okolišev ogledali operativno-komunikacijski center, prostore za pridržanje in prostore dežurnega policista. Policisti PP Nova Gorica so jim nato skupaj s policisti prometniki in vodnikom službenega psa pokazali policijsko opremo in službena vozila, ki jih uporabljajo pri vsakodnevnih nalogah.

delozlasersimmerilnikom

Precej zanimanja so učenci pokazali za tehnično opremo policistov: službena vozila, laserski merilnik hitrosti, alkotest, sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil - stinger, kovček za opravljanje ogleda kraja kaznivega dejanja, opremo policistov posebne policijske enote idr.

IMG 3074

Kasneje sta vodja policijskega okoliša Robert Horvat in policist Alojz Kramberger učence pospremila še na "teren", da bi pobliže spoznali delo novogoriških policistov v prometu. V ta namen so otroci prejeli tudi majico in kapo z napisom Otrok - policist, ki so ju lahko kasneje obdržali v spomin na obisk policijske postaje.

radijskezveze

Namen preventivnega projekta je bil tudi tokrat seznaniti otroke z delom in poslanstvom policistov v družbi, obenem pa krepiti pozitivno podobo policistov in povečati zaupanje v delo policije.

Jutri, 7. oktobra 2009, bodo policisti PP Nova Gorica svoje aktivnosti v okviru preventivnega projekta Otrok - policist za en dan ponovno izvedli, saj pričakujejo obisk učencev osnovnih šol iz Branika, Dornberka in Šempasa ter osnovnih šol Milojke Štrukelj in Frana Erjavca iz Nove Gorice.

Projekt, ki so ga policijske enote na območju PU Nova gorica izvajale že v lanskem šolskem letu, bo letos zaključen konec oktobra, gotovo pa se bo zaradi dobrega odziva osnovnošolcev in njihovih učiteljev nadaljeval tudi v prihodnje.

 

Preventivni projekt Otrok - policist za en dan