Sorodne objave

 

Na Policijski upravi Murska Sobota je 8. junija 2015 potekal delovni sestanek vodstva policijske uprave s predstavniki okrajnega glavarstva jugovzodne Štajerske iz Avstrije.

IMG 0012

S strani avstrijskih varnostnih organov so se delovnega srečanja udeležili Aleksander Majcan, okrajni glavar jugovzodne Štajerske, Herbert Karner, komandant policijske komande jugovzodne Štajerske, Simmerl Manfred, komandant policijske postaje Bad Radkersburg, Johannes Hatzl, komandant policijske postaje Halbenrain, in Verena Widmann, vodja varnostnega referata na okrajnem glavarstvu.

IMG 0005

Na sestanku smo obravnavali različne teme, predvsem pa varnostno situacijo v obmejnih območjih ob skupni slovensko-avstrijski meji. Ugotovili smo, da je problematika tako v Sloveniji kot Avstriji podobna, in sicer izstopa premoženjska kriminaliteta. Predvsem na tem področju smo s skupnim delom in izmenjavo informacij na lokalni in regionalni ravni uspešno rešili kar nekaj konkretnih zadev.

Vsi navzoči so poudarili, da je mednarodno sodelovanje organov pregona na vseh ravneh izjemno pomembno za uspešno preprečevanje čezmejne kriminalitete in odkrivanje novih pojavnih oblik kriminala.

IMG 0001

Dogovorili smo se, da se naslednji sestanek na takšni organizacijski ravni izvede na območju okrajnega glavarstva jugovzodne Štajerske.