Sorodne objave

 

Na snežnem stadionu na Pohorju so se pretekli vikend najboljše smučarke sveta pomerile v veleslalomu in slalomu na tradicionalni, že 51. Zlati lisici. Po dveh letih težav s snegom se je ta prireditev spet vrnila na Pohorje. V soboto si je prireditev po ocenah organizatorja ogledalo okoli 18.000, v nedeljo pa okoli 8.000 obiskovalcev.

Še posebej velika so bila pričakovanja in želje, da naša šampionka in kolegica Tine Maze stopi na stopničke, vendar se ji tokrat žal ni posrečilo. Ker se ji je to zgodilo prav pred domačim občinstvom, je bilo njeno razočaranje še toliko večje. Razočaranja pa ni bilo čutiti med obiskovalci prireditve, ki so Tini z aplavzom pokazali, kako zelo jo imajo radi.

IMG 7359

 Za varnost javnega reda in miru, varovanje življenja ljudi in njihovega premoženja, za varnost cestnega prometa in varnost varovanih oseb so, ob vzornem sodelovanju organizatorja prireditve, njihovo zasebno varnostno službo, reditelji in mariborskimi redarji, poskrbeli policisti mariborske policijske uprave.

Policisti so svoje delo zaželi že zgodaj, ko se je šele danilo. Kmalu zatem, ko so od vodstva varovanja prejeli svoje naloge, je sledila skupinska fotografija in odhod na relacije, ki so vodile k prireditvenemu prostoru.

Policisti so na prireditvenem prostoru in v njegovi neposredni bližini izvajali celo vrsto nalog:

  • urejanje cestnega prometa tudi ob pomoči helikopterja,
  • vzdrževanje javnega reda in miru ob progi, za kar so poskrbeli gorski policisti PU Maribor,
  • opazovanje s pomočjo službenih konjev in nudenje pomoči organizatorjem pri parkiranju,
  • opazovanje v civilnih oblačilih na prireditvenem prostoru,
  • protibombni pregled prizorišča in še vrsto drugih.

IMG 7377

Na prireditvenem prostoru je bila za vodje službe, ki so sodelovale pri varovanju (policija, zasebna varnostna služba, reditelji, organizator) urejena operativna pisarna, od koder so se koordinirale vse naloge, povezane z varnostjo na prireditvi. Seveda nas je v tem prostoru obiskala tudi maskota prireditve, zlata lisica.

Prireditev se je zaključila varno. V soboto smo zabeležili zgolj dve kršitvi javnega reda in miru, zaradi česar smo morali eno osebo tudi pridržati, nedelja pa je minila brez ukrepov policije.

Na svidenje na 52. Zlati lisici!