Sorodne objave

 

1340 četrtošolcev se je pomerilo v sedmih predtekmovanjih 8. otroške varnostne olimpijade, ki je postregla z mednarodno udeležbo. Zaradi zmagovalnega pohoda hrvaških osnovnošolcev bodo tudi finalne tekme v mariborski dvorani Tabor mednarodno obarvane.

Tekmovalci so skozi predtekmovanja dokazovali osvojeno znanje o varnosti in samozaščitnem ravnanju, se preizkusili v spretnostnih izzivih, hkrati pa spoznavali različne službe, ki skrbijo za varnost v najširšem pomenu. Dvajset najuspešnejših ekip se bo ponovno zbralo 6. junija 2013, ko se bodo pomerili v štirih že znanih izzivih, se družili in utrdili ter sklepali nova znanstva.

preglednica IMG 8100 zm

Projekt Policijske uprave Maribor ima tudi humanitarno vsebino, zaradi katere se bomo 31. maja 2013 ob 14. uri zbrali vsi prijatelji Otroške varnostne olimpijade. Izpod Kalvarije bomo v trojkah stekli po 455 stopnicah in se družili na že drugem odprtem prvenstvu Policijske uprave Maribor, teku trojk na Kalvarijo, t. i. Štengijadi. Prehodni pokal bo domov za leto dni odnesla najhitrejša ekipa, v kateri bosta zastopana oba spola, namen športnega druženja pa je zbiranje finančnih sredstev pomoči potrebnim otrokom. Tokrat smo se odločili, da zbrana sredstva namenimo Lii Gajšek, ki boleha za cistično fibrozo.

IMG 8203 zm