Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
 

Koprski policisti smo junija letos izvedli preventivni projekt Otrok - policist za en dan, v katerem je sodelovalo deset učencev devetega razreda Osnovne šole Koper in Osnovne šole Oskarja Kovačiča s Škofij.

Pomočnik komandirja na Policijski postaji Koper Branko Soršak ter vodji policijskih okolišev Srečko Cigula in Jože Butkovič so učencem na začetku predstavili vlogo policije v družbi pri zagotavljanju varnosti ljudi in njihovega premoženja. Seznanili so jih tudi z organiziranostjo policije, varnostno problematiko na območju te policijske enote in nalogami, ki jih opravljajo policisti (dežurni policisti, policisti v patrulji, kriminalisti, vodje policijskih okolišev idr.).

2010 06 17 1

 Na policijski postaji so si osnovnošolci v spremstvu vodje policijskega okoliša ogledali prostore ter policijsko opremo in službena vozila.


Skupina učencev je prejela tudi majice in kapo z napisom Otrok - policist, ki so jih lahko kasneje obdržali v spomin na obisk policijske postaje. Vodja policijskega okoliša in policisti v patruljah so jih nato pospremilI še na območje delovanja policistov, da so tako lahko spoznali delo policistov v prometu, njihovo opremo in vozila. 

2010 06 17 3

 Vsi  učenci so pokazali navdušenje nad tehnično opremo policistov, predvsem službenimi vozili, laserskimi merilniki hitrosti, alkotestom in sredstvom za prisilno ustavljanje motornih vozil - stingerjem.

2010 06 17 2

 Ob  koncu obiska so osnovnošolci izrazili željo, da bi s sodelovanjem v opisanem preventivnem projektu nadaljevali tudi v prihodnje.