Sorodne objave

 

Slovenska policija je v Makedonijo napotila štirinajsto skupino policistov. Med 22. marcem 21. aprilom 2017 bo za izvajanje skupnega nadzora pri prehajanju državne meje na makedonskem ozemlju v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov skrbelo tudi šest policistov iz Slovenije.

Tam bodo naloge opravljali policisti Robert Nedok iz Postaje mejne policije Petišovci (Policijska uprava Murska Sobota), Gorazd Duh iz Policijske postaje Rače (PU Maribor), Matjaž Čulk iz Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana, Lucijan Masten iz PP Bežigrad (PU Ljubljana), Robi Bračun iz PP Brežice (PU Novo mesto) in Fredo Virag iz PP Idrija (PU Nova Gorica).

IMG 1975 zm

Dan pred odhodom jih je sprejel generalni direktor policije Marjan Fank. Temu dogodku in delovnemu srečanju so prisostvovali še vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi Vladimir Pocek in Roman Čoh iz istega sektorja ter Helena Tomaževič iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije na GPU. Trinajsta skupina se je srečno vrnila domov in tako je na sestanku prisostvovala in poročala o tamkajšnjih razmerah vodja te skupine policistka Tamara Bizjak iz Policijske postaje Novo mesto (PU Novo mesto).


Za razliko od vseh prejšnjih skupin bodo tokrat slovenski policisti svoje naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Medžitlija (Police Station for Border Control and Border Surveillance Medžitlija) in izven mejnega prehoda Medžitlija. Slovenski policisti bodo naloge izvajali v delovni policijski uniformi in uporabljali bodo službena vozila ter opremo.

IMG 1988 zm

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije, Uradom za javno varnost, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi