Sorodne objave

 

Na Policijski postaji Rogaška Slatina sta se danes, 16. junija 2010, v okviru vsakoletnega srečanja šefov policij pred turistično sezono, sestala generalni direktor slovenske policije Janko Goršek in glavni ravnatelj hrvaške policije Oliver Grbić, da bi poglobila sodelovanje med policijama obeh držav.

skupinska zmanjsana

Goršek in Grbić sta govorila o medsebojnem sodelovanju med poletno turistično sezono in v skupnih projektih.

Obravnavala sta tudi delovanje Centra za sodelovanje varnostnih organov Dolga Vas, sodelovanje na področju boja zoper organiziran kriminal in na področju izobraževanja in izpopolnjevanja. Šefa policij sta se strinjala, da je dosedanje sodelovanje policij obeh držav vzorno in da je s krepitvijo policijskega sodelovanja na vseh področjih treba nadaljevati tudi v prihodnje.

Poudarila sta, da je lahko le polno in odkrito medsebojno sodelovanje ustrezen in učinkovit odgovor na vse oblike kriminalitete, še posebej, ko gre za zatiranje organizirane kriminalitete in korupcije, čezmejne kriminalitete in ilegalnih migracij.

1

Slovensko delegacijo so poleg generalnega direktorja policije Janka Gorška sestavljali vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak, direktor Uprave uniformirane policije Danijel Žibret, direktor policijske uprave Celje mag. Karol Turk, policijski ataše na Hrvaškem Jože Sironič, Robert Furman iz vodstva Uprave kriminalistične policije in mag. Vesna Drole iz Službe za evropske zadeve pri notranjem ministrstvu.

S hrvaške strani pa so se sestanka udeležili še vodja Urada generalnega direktorja policije Sandra Veber, vodja Uprave za mejo in pomočnik generalnega direktorja policije Nikola Milina, vodja Uprave policije in pomočnik generalnega direktorja policije Dubravko Teur ter vodja Oddelka za strateško mednarodno policijsko sodelovanje Dalibor Jurić.