Sorodne objave

 

Osem slovenskih policistk in policistov bo med 2. novembrom in 2. decembrom 2016 v okviru upravljanja povečanih migracij pomagalo makedonskim kolegom pri izvajanju skupnega nadzora pri prehajanju makedonske državne meje.

01-IMG 8699

V Makedonijo odhajajo Dušan Fifolt iz Policijske postaje vodnikov službenih psov Novo mesto, Roman Koprivc iz Postaje mejne policije Starod, Boštjan Pfeifer iz Policijske postaje vodnikov službenih psov Koper, ki na delo odhaja s službenim psom, Patricija Korče iz Sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana, Jure Blažica iz Policijske postaje Nova Gorica, Maja Ladić iz Postaje mejne policije Središče ob Dravi, Katja Kocijančič iz Specializirane enote za nadzor državne meje in Andrej Pristovnik iz Postaje mejne policije Bistrica ob Sotli.

05-IMG 8724

Deseto skupino policistk in policistov je pred odhodom sprejel Tomaž Pečjak, vodja Službe generalnega direktorja policije. Sprejema in delovnega srečanja so se udeležili še vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije Vladimir Pocek in Roman Čoh, prav tako iz Sektorja za mednarodne policijske operacije.

10 IMG 8742

Policisti bodo svoje naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Bogorodica in izven mejnega prehoda Bogorodica. Slovenski policisti bodo naloge izvajali v delovni policijski uniformi in uporabljali službena vozila slovenske policije.

09-IMG 8744

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije, Uradom za javno varnost, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.
 


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi