Sorodne objave

 

V Letalski policijski enoti v okviru humanitarnih nalog že 30 let opravljamo tudi prevoze novorojenčkov v inkubatorjih. Ocenjujemo, da je bilo v tem času prepeljanih okoli 700 nedonošenčkov. Najstarejši je tako danes star več kot 30 let, najmlajši pa samo nekaj dni. Do danes se je na srečanje, ki ga bomo organizirali 8. maja 2010, ob 11. uri v hangarju Letalske policijske enote na Brniku, prijavilo 22 družin oziroma 22 prepeljanih nedonošenčkov (s skupaj 66 spremljevalci).

Stari so od nekaj mesecev do 18 let. Največ prijavljenih je bilo prepeljanih iz porodnišnice Celje, sledi porodnišnica Novo mesto, po eden iz porodnišnice Brežice, Izola, Šempeter pri Novi Gorici, Slovenj Gradec in Trbovlje. Med njimi je 5 deklet in 17 fantov.

lpe_inkubator

Za udeležence bomo pripravili pester program. Predstavili jim bomo helikopterje ter pokazali inkubatorje, s katerimi nedonošenčke prevažamo še danes. Srečali se bodo lahko s policijskimi posadkami in zdravniško ekipo, se tudi medsebojno spoznali ter delili svoje izkušnje s helikopterskim prevozom.

Med drugim bomo na dogodku predstavili tudi ostala področja policijskega dela. Tako bodo lahko spoznali službenega psa, policijske konje, predstavili jim bomo delo policistov motoristov, svoje spretnosti pa bodo lahko preizkusili tudi na simulatorju vožnje z motornim kolesom. Ogledali si bodo lahko vozilo z videonadzornim sistemom Provida.

Vse, ki so bili v Sloveniji kot novorojenčki v inkubatorju v bolnišnico prepeljani s policijskim helikopterjem, ponovno vabimo, da se na srečanje prijavite v čim večjem številu, in sicer na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po navadni pošti na naslov: Letalska policijska enota, Zgornji Brnik 130 p, 4210 Brnik.

Sporočite prosimo svoje ime in priimek, starost in kraj, iz katerega prihajate, ter število vaših spremljevalcev. Zaželeno je, da dopišete tudi nekaj vrstic o tem, kdaj in od kod ste bili vi ali vaši otroci prepeljani.

Naj za konec povemo še to, da so vsi prijavljeni dogodek z navdušenjem pozdravili in zapisali, da se veselijo srečanja s policisti Letalske policijske enote.