Sorodne objave

 

Vikend letošnjega skakalnega navdušenja je v Planici potekal z rahlo grenkim priokusom, saj je smučarski skakalec Peter Prevc, vrhunski športnik – policist, napovedal svoj zadnji tekmovalni nastop. Vendar pa je slovo od svoje izredno uspešne 15-letne športne kariere že prvi dan planiških poletov, 22. marca 2024, zaznamoval kot zmagovalec!

V posamični kategoriji je dosegel 452,1 točke in stopil na najvišjo stopničko. Kot drugouvrščeni po prvem delu je Peter Prevc v finalu prepričljivo premagal prej vodečega Avstrijca Daniela Huberja za 3,6 točke. Tretji je bil Norvežan Johann Andre Forfang, ki je zbral 441,3 točke.

VIDEO Peter hvala in srecno

Oglejte si video: Peter, hvala in srečno

Drugi dan tekmovanj, 23. marca, je postregel z ekipno tekmo, na kateri so se slovenski skakalci v postavi Petra Prevca, Timija Zajca, Domna Prevca in Lovra Kosa okitili s srebrnimi medaljami. Zmagali so Avstrijci, tretji so bili Norvežani.

V nedeljo, 24. marca, je potekala še druga tekma v poletih posamezno, na kateri je zmagal Avstrijec Daniel Huber. Na drugem mestu je slavil Domen Prevc, prav tako vrhunski športnik – policist, tretji pa je bil Poljak Aleksander Zniszczol. Peter Prevc je s svojim zadnjim skokom 226 metrov zasedel 6. mesto.

Peter Prevc je v skupni razvrstitvi poletov v tej sezoni dosegel odlično tretje mesto z zbranimi 382 točkami. Zmagovalec in dobitnik malega kristalnega globusa je bil Avstrijec Daniel Huber, ki je za vsega 3 točke prehitel drugouvrščenega rojaka Stefana Krafta.

VIDEO Prelet policijskih helikopterjev

Oglejte si video: Prelet policijskih helikopterjev v čast Petru Prevcu

Po koncu tekme so 31-letnemu Petru Prevcu v čast pripravili raznovrsten program in mu na več načinov izkazali zahvalo za vrhunske športne dosežke. Bobni in fanfare, veliko glasbe ter prelet treh policijskih helikopterjev so Petra pospremili s tekmovalnega prizorišča.

VIDEO V Planici so tudi tri modre ptice

Policisti smo dogodek varovali, poleg tega pa smo ga izkoristili tudi za promocijo policijskega poklica in Letalske policijske enote. Oglejte si videa:

V Planici ne letajo samo naši orli, tam so tudi tri modre ptice 

Planica 2024 & predstavitev poklica policist

IMG 8e3701130e PeterPrevc

Iskrene čestitke Petru in Domnu Prevcu! Petru želimo še veliko uspehov in zadovoljstva na njegovi nadaljnji profesionalni poti!

Nekaj največjih dosežkov Petra Prevca

V svoji dolgi športni karieri je prejel dve posamični in dve ekipni kolajni z zimskih olimpijskih iger, dve posamični in eno ekipno kolajno z nordijskih svetovnih prvenstev, dve posamični in tri ekipne kolajne s svetovnih prvenstev v poletih ter dosegel 24 zmag na tekmah svetovnega pokala, eno skupno zmago na novoletni turneji idr.

Povezane vsebine

Oddelek vrhunskih športnikov