Sorodne objave

 

Med 12. in 18. marcem 2012 bo potekal evropsko usklajen nadzor nad uporabo varnostnih pasov. Slovenski policisti bomo v tem času po vsej državi intenzivneje preverjali, ali so vozniki in potniki v vozilih med vožnjo pripeti z varnostnim pasom in ali vozniki pri prevozih otrok uporabljajo ustrezne zadrževalne sisteme.

Vse policijske uprave bodo v tem času opravile tudi krajše nadzore uporabe varnostnih pasov pri voznikih in potnikih v osebnih in tovornih vozilih ter avtobusih.

IMG 2706

Nadzor bo zajemal vse vrste vozil, poudarek pa bo na prevozih otrok. Ob tem bomo policisti ugotavljali tudi vse druge prekrške in zoper kršitelje ukrepali v skladu s svojimi pristojnostmi.

Namen usklajenega nadzora, ki poteka pod okriljem Evropske zveze prometnih policij TISPOL, je zmanjšati število mrtvih in telesno poškodovanih oseb v prometnih nesrečah, ki med vožnjo ne uporabljajo varnostnih pasov. Po drugi strani pa želimo s takšnimi akcijami vplivati na zavedanje voznikov in potnikov, da lahko uporaba varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov za pripenjanje otrok med prevozom bistveno prispeva k njihovi varnosti in prepreči nepotrebne telesne poškodbe zaradi naglih zaviranj ali udeležbe v morebitnih prometnih nesrečah.

Lani je v prometnih nesrečah na slovenskih cestah umrlo 15 voznikov in 7 potnikov, ki med vožnjo niso uporabljali varnostnega pasu. V letošnjem letu so do danes življenje izgubili 3 vozniki in en potnik, ki niso uporabljali varnostnega pasu.


Poskrbite za varno udeležbo v cestnem prometu