Sorodne objave

 

Hitrost je eden glavnih dejavnikov prometnih nesreč, predvsem tistih z najhujšimi posledicami. Tako je projekt Hitrost vključen tudi v Nacionalni program varnosti cestnega prometa, katerega nosilec je Policija.

Policisti bodo nadzirali hitrost vožnje vozil na avtocestah, državnih in lokalnih cestah. S stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh ob pričetku novega šolskega leta bodo prispevali k umirjanju prometa, hkrati pa delovali tudi svetovalno.

Vzporedno s tem bodo potekale tudi različne medijske aktivnosti, ki so jih pripravili na Direkciji RS za ceste (Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu) v sodelovanju z Ministrstvom za promet, da bi opozorili na problematiko hitrosti in pomen varne vožnje.

Medijska akcija HITROST bo tako potekala od 25. avgusta do 16. septembra 2007, oglaševanje na lokalnih radijskih postajah pa od 25. avgusta do 28. oktobra 2007. Kampanja bo v različnih medijih in z različnimi medijskimi orodji usmerjena na dve ciljni skupini, in sicer na mlade med 18. in 24. letom starosti ter na najaktivnejše voznike med 25. in 44. letom starosti.

Nosilne vsebine kampanje so TV-filma Kako hitro pa vi vozite, radijska oglasa, oglaševanje s plakati (WC plakati in plakati na pomičnih panojih), ki so usmerjeni na določene ciljne skupine.

Več informacij o medijskih aktivnostih je na spletni strani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu: Prehitra vožnja - obžalovanja vredna.