Sorodne objave

 

V okviru evropskega tedna mobilnosti, ki poteka od 16. do 22. septembra 2024, smo se številnim aktivnostim včeraj, 18. septembra, ko smo obeleževali evropski dan brez smrtnih prometnih nesreč, s poostrenim nadzorom pridružili tudi slovenski policisti. Nadzor, ki je potekal na celotnem slovenskem avtocestnem omrežju, je bil ciljno usmerjen v zmanjšanje hitrosti in zagotavljanje ustrezne varnostne razdalje med vozili.

Med 10. in 17. uro smo tako preverjali, ali vozniki vozijo prehitro in ali vzdržujejo varnostno razdaljo. V nadzoru so sodelovali policisti iz vseh postaj prometnih policij in iz Specializirane enote za nadzor prometa.

Policisti so med nadzorom izmerili 113 prehitrih voznikov, 192 voznikov pa ni upoštevalo pravil o razdalji med vozili, od tega varnostne razdalje ni upoštevalo 71 voznikov tovornih vozil in 121 voznikov osebnih avtomobilov.

Žal včerajšnji dan pri nas ni minil brez smrtnih žrtev v cestnem prometu. Malo pred polnočjo, ob 23.50, se je na Goriškem zgodila huda prometna nesreča, ki je vzela življenje.

Policisti zato znova pozivamo k previdni vožnji in spoštovanju cestnoprometnih pravil. Žal je tako, da ne moremo nadzirati prav vseh okoliščin, ki vplivajo na prometno varnost, vsekakor pa lahko vplivamo na lastne odločitve in način svoje vožnje. Bodimo odgovorni vozniki in ohranimo dragocena življenja!