Sorodne objave

 

V Srbijo odhaja 26. skupina slovenskih policistov. Ti bodo med 13. novembrom in 13. decembrom 2019 pomagali srbskim kolegom nadzorovati prehajanje državne meje zaradi povečanega števila migrantov.

IMG 1383

V Srbiji bodo en mesec naloge opravljali policisti Danilo Krajnc iz Policijske postaje Ljubljana Šiška na Policijski upravi Ljubljana, Silvo Kelenc iz Policijske postaje Ljutomer iz Policijske uprave Murska Sobota, Samuel Kanižar iz Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor in Albert Lah iz Postaje mejne policije Metlika iz Policijske uprave Novo mesto.

IMG 1378Slovenski policisti bodo naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Rujan na meji med Srbijo in Severno Makedonijo (območje občine Preševo). Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi, uporabljali bodo tudi službena vozila in opremo.

Pred odhodom jih je sprejel pomočnik direktorja Uprave uniformirane policije GPU Marko Gašperlin, ki jim je med drugim zaželel uspešno delo in varno vrnitev domov. Na delavnem srečanju je prisostvoval še Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v SGDP GPU. Izkušnje policistov iz prejšnje skupine pa je prenesel Janko Žnidarič iz Policijske postaje Ptuj na Policijski upravi Maribor.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v Protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Srbije, Generalno policijsko upravo o skupnih patruljah na ozemlju Republike Srbije v okviru skupnega ukrepanja, ki je bil podpisan 6. decembra v Rimu.