Sorodne objave

 

Predstavniki Policijske uprave Krško in Carinske uprave Ljubljana so na novinarski konferenci, ki je bila danes, 9. junija 2009, predstavili nedavno odkritje 11 kg heroina, ki ga je osumljenec v osebnem avtomobilu poskušal ilegalno pretihotapiti v državo čez Mejni prehod za mednarodni promet Obrežje.

Cariniki in policisti na Mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje so 7. junija 2009 v skupni akciji v osebnem avtomobilu makedonskega državljana znamke Mercedes z italijansko registracijo odkrili 20 paketov s skupno 11 kilogrami heroina (bruto teža). Droga je bila skrita na desnem delu zadnje klopi, z lepilnim trakom zavita v paket 10 x 15 x 5 cm. 

mamila1

Cariniki mobilne enote Brežice so opravili preliminaren test, ki je reagiral na prepovedano drogo heroin, zato so voznika in vozilo predali kriminalistom Sektorja kriminalistične policije PU Krško in policistom Postaje mejne policije Obrežje.

Policisti so 29-letnega osumljenca pridržali in ga 9. junija s kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (I. odstavek 186. člena Kazenskega zakonika) privedli na zaslišanje na Okrožno sodišče Krško.

Za opisano kaznivo dejanje Kazenski zakonik predvideva zaporno kazen od 1 do 10 let.

mamila3