Sorodne objave

 

Okoli petsto otrok, starih med šest in osem let, si je 1. aprila v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu ogledalo lutkovno predstavo z naslovom Ena ena tri, avtorice Svetlane Makarovič.

Organizator predstave je bila Mestna občina Novo mesto, pri dogodku pa so sodelovali tudi novomeški policisti in kriminalisti. Otrokom so policisti ob tej priložnosti posredovali koristne informacije, da se bodo - če se bodo kdaj znašli v stiski in nevarnih situacijah - znali zaščititi in poiskati pomoč.

2

Pred kulturnim centrom je otroke navdušila predstavitev kvinteta Policijskega orkestra, ob prijetnih zvokih so zapeli in zaplesali. Štirje vodniki službenih psov iz Postaje vodnikov službenih psov Novo mesto so se predstavili s svojimi štirinožnimi sodelavci, otroci so si ogledali opremo, ki jo policisti uporabljajo pri svojem delu, sedli na policijski motor in poklepetali s policisti.

14

Svoje k prijetnemu prvoaprilskemu druženju je prispevalo tudi vreme, saj prav v tem času ni deževalo, veselo družbo pa je pozdravil tudi sonček.

Več informacij o preventivnem projektu je objavljenih na spletni strani policije: Policija za otroke z lutkovno igrico 113