Sorodne objave

 

Policistke in policisti ter zaposleni na notranjem ministrstvu in inšpektoratu, pa tudi naši svojci in prijatelji smo se sinoči, 20. decembra 2023, zbrali v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma in na našem že tradicionalnem velikem božično-novoletnem koncertu prisluhnili praznično obarvanim melodijam Policijskega orkestra. Letos so člani orkestra združili moči s priznano slovensko pevko Raiven in plesalci Plesnega mesta ter s svojim nastopom ponovno navdušili.

Policijski orkester s solistko Raiven v polni dvorani

Tik pred prazniki, v tednu, ko vsi hitimo po zadnjih opravkih, preden se naše misli umirijo in se zberemo v praznično okrašenih domovih, smo si tako lahko še enkrat segli v roke ter se prepustili umetniškemu užitku in njegovi čarobnosti. To je bilo po letu, kakršno je za nami, prav blagodejno.

20231220 191623

Goste je po živahni glasbeni uverturi pozdravil generalni direktor policije mag. Senad Jušić. Spomnil je, da za sabo "puščamo naporno, a uspešno leto, ki so ga zaznamovale tudi številne obletnice in praznovanja. To kaže na bogato zgodovino naše institucije in na uspešnost njenega delovanja."

V nagovoru se je dotaknil najhujše letošnje preizkušnje in poudaril, da smo iz nje izšli močnejši in bolj povezani: "Besede, ki me prešinejo v teh trenutkih, so predvsem solidarnost, požrtvovalnost in nesebičnost. Pa tudi srčnost in humanost. Moje in zagotovo tudi vaše misli so namreč še vedno polne podob strahotnih poplav, ki so nas na začetku avgusta spomnile, da nam narava lahko veliko da, a tudi vzame. Z roko v roki z drugimi službami smo pomagali prebivalcem naše države in ponovno upravičili njihovo zaupanje. Iz hude preizkušnje so se oblikovale nove vezi in se obnovile tiste, na katere smo vmes v naglici vsakdana morda pozabili. Predvsem pa se je pokazalo, da ljudje še vedno znamo strniti vrste in pomagati drug drugemu. To zavedanje, da imamo oporo drug v drugem, je izjemno dragoceno."

Povedal je tudi, da smo pred kratkim podelili medalje policije za požrtvovalnost vsem, ki so pomagali prizadetim v poplavah. "Koliko lepih in srčnih zgodb je bilo povedanih. Ponosen sem, da lahko vodim kolektiv tako izjemnih uslužbenk in uslužbencev policije, policistk in policistov. Zato z upanjem zrem v prihodnost in nove izzive, saj preprosto vem, da jim bomo kos."

Vsem policistkam in policistom se je ob tej priložnosti toplo zahvalil za njihovo predano delo in skrb. Za potrpežljivost, razumevanje, pomoč in podporo pa se je zahvalil tudi vsem svojcem, ki stojijo za policistkami in policisti. Priznal je, da brez njih ne bi šlo in da pomembno prispevajo k vrednotam in vrlinam, ki izražajo poslanstvo policije. Za konec je vsem skupaj zaželel prijetne praznike ter zdravo, srečno in uspešno novo leto.

20231220 193348

Policijskemu orkestru, ki je pod vodstvom dirigenta Nejca Bečana poskrbel za še en čudovit glasbeni večer, se je letos kot gostja pridružila priljubljena slovenska pevka Sara Briški Cirman, ki jo sicer poznamo pod umetniškim imenom Raiven. Skozi vsa ta leta so z orkestrom nastopili številni solisti iz sveta zabavne in klasične glasbe. Nocojšnja solistka se od njih razlikuje v tem, da prepleta oba svetova. Zbrane je razveselila s svojim izjemnim vokalom.

20231220 195956

Ker se v umetnosti vizualna in slušna izkušnja odlično prepletata, so na odru nastopili tudi plesalci Plesne šole Plesno mesto in s svojimi dovršenimi koreografijami odlično dopolnili z glasbo pripovedovane zgodbe.

4S7A6112

Slovenski protokolarni orkester v modri uniformi je letos praznoval 75 let delovanja. Že desetletja je nesporen prvak na slovenski glasbeni sceni. Skozi vsa ta leta je ustvaril svoj značilni zvok in ga oplemenitil z glasbeno prefinjenostjo in temperamentom. Tako v policiji kot zunanji javnosti je Policijski orkester izjemno spoštovan, zato je pomemben gradnik pri oblikovanju in ohranjanju ugleda naše institucije. Skoraj ni slovesnega dogodka v policiji, ki bi minil brez njega. Tako je že vse od leta 1948, ko je začel delovati. Ker je naš orkester tudi državni protokolarni orkester, zagotavlja glasbeno spremljavo na skoraj vsakem najvišjem državnem dogodku ali obisku visokih predstavnikov iz tujine. Zato smo zelo ponosni nanj, pa tudi na dejstvo, da so takrat, ko se pokaže potreba, njegovi člani celo nepogrešljiva operativna pomoč na terenu.

Povezane vsebine

Policijski orkester

Božično-novoletni koncert Policijskega orkestra – koncertni list