Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so 11. aprila 2015 na dvorišču osnovne šole v Braniku tamkajšnjim učencem (od 1. do 9. razreda) in njihovim učiteljem predstavili poklic policista.

IMG 6801 resize.zm

Policisti so jim ob tej priložnosti predstavili tudi organiziranost policije in naloge ter pooblastila policistov (delo v patrulji, delo prometnih policistov, vodnikov službenih psov, kriminalistov, vodij policijskih okolišev idr.). Osnovnošolci so si med drugim ogledali različno policijsko opremo in službena vozila, ki jih policisti uporabljajo pri svojem delu.

IMG 6809 resize

Pri predstavitvi so sodelovali še policisti prometniki, policist vodnik službenega psa, policisti postaje za izravnalne ukrepe in kriminalistični tehnik.

IMG 6772 resize

Preventivnih aktivnosti se je tokrat udeležil vrhunski športnik Mitja Kosovelj (gorski tekač - maratonec), zaposlen v Oddelku vrhunskih športnikov v Policijski akademiji, ki je mladim predstavil svojo športno in življenjsko pot. Tovrstna promocija policijskega dela z udeležbo vrhunskega športnika je bila med vsemi udeleženci pozitivno sprejeta in pomeni krepitev ugleda slovenske policije v širši javnosti.


Dva dni kasneje pa so se policisti PP Nova Gorica, v sodelovanju s policistom iz Enote vodnikov službenih psov na PU Nova Gorica, predstavili tudi učencem tretjih razredov in njihovim učiteljem na podružnični Osnovni šoli Ledine v Novi Gorici. Kot je povedal vodja policijskega okoliša PP Nova Gorica Andrej Rožič, so policisti osnovnošolce seznanili z delom in poslanstvom policistov v družbi, obenem pa utrjevali pozitivno podobo policije pri mlajših. Po predstavitvi so učenci in njihovi učitelji izrazili željo, da bi s sodelovanjem v opisanem preventivnem projektu nadaljevali tudi v prihodnje.