Sorodne objave

 

Pomurski policisti se tudi letos, že tradicionalno, s preventivnimi projekti predstavljamo na 51. sejmu kmetijstva in živilstva Agra v Gornji Radgoni, ki poteka v teh dneh. Kot vrhunski športnik, zaposlen v policiji, se nam je pridružil tudi Dejan Zavec.

Prvi dan sejma, 24. avgusta 2013, smo z multimedijsko predstavitvijo pokazali delo in opremo posebne enote Policijske uprave Murska Sobota. Predvsem mlajši obiskovalci so želeli tudi sami preizkusiti težo neprebojnega jopiča in čelade ter v roko prijeti tonfo.

P1010913

Največ pozornosti pa je nedvomno pritegnil boksarski šampion Dejan Zavec, ki je kot vrhunski športnik zaposlen v policiji. Tako starejši kot mlajši obiskovalci so kar tekmovali, kdo mu bo stisnil roko, izmenjal kako besedo, dobil avtogram in se fotografiral z njim.

 

Skupaj z Dejanom smo kasneje obiskali razstavni prostor Slovenske vojske in pozdravili njihova vrhunska športnika: plavalko Tanjo Šmid in kajakaša Jureta Megliča. Pridružila se nam je tudi naša maskota policist Leon, ki nam pomaga pri številnih preventivnih aktivnostih, namenjenih otrokom.

Drugi dan sejma je bil namenjen varnosti voznikov enoslednih vozil in preventivnim projektom Policijske postaje Murska Sobota ter konjenikom iz mariborske policijske uprave. V zadovoljstvo nam je, da sejemski dnevi uspešno minevajo, tudi pa zaslugi policistov in policistk, ki na sejmu in v njegovi v okolici skrbijo za tekoče in varno odvijanje prometa ter za varnost ljudi in njihovega premoženja.