Sorodne objave

 

Letošnji dan policije smo 2. julija praznovali tudi zaposleni v Policijski upravi Maribor.

Svečanosti so se poleg delavcev uprave udeležili tudi upokojenci in kolegi iz Avstrije in Hrvaške, nekateri župani občin z območja uprave, predstavniki pravosodja, Slovenske vojske, carinske uprave, obeh policijskih sindikatov, štajerskega regionalnega kluba IPE (mednarodne policijske zveze), policijskega veteranskega društva Sever Maribor in drugi gostje.

Slavnostni govornik, direktor PU Maribor Danijel Lorbek, je v svojem govoru poudaril, da je poslanstvo policije pomagati ljudem, skrbeti za njihovo varnost in varnost premoženja. Tega so se policisti dobro zavedali v preteklosti in tega se zavedajo tudi danes. Zahvalil se je vsem generacijam miličnikov in policistov, ki so skrbeli za varnost ljudi v preteklosti. Kot je dodal: "Dan policije je namreč praznik tako aktivnih policistk in policistov kot tudi upokojenih. Je tudi praznik vseh, ki so včasih nosili to uniformo, pa so jo v iskanju novih priložnosti kasneje zapustili. Nenazadnje je to tudi praznik vseh prebivalk in prebivalcev Slovenije, saj se na ta dan spominjamo dogodkov, ko je policija opravljala najpomembnejši del svojega poslanstva - varovati."  

IMG_2037

Na proslavi sta Danijel Lorbek, direktor PU Maribor, in Danijel Žibret, direktor Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi, zaslužnim delavcem predala priznanja policije.

Zlati ščit policije so prejeli Anton Cafuta iz Sektorja uniformirane policije, Jožef Kerneža s Policijske postaje Lenart, Tina Otilija Medved s Policijske postaje Gorišnica in Robert Munda iz Sektorja kriminalistične policije; medtem ko ga je Jernej Saboti iz Sektorja kriminalistične policije prejel na osrednji proslavi ob dnevu policije v Tacnu. Srebrni ščit policije si je prislužilo deset delavcev PU Maribor, bronasti ščit pa triinšestdeset.

Bronasti znak policije za sodelovanje so prejeli Združenje šoferjev in avtomehanikov Ptuj, Regijski center za obveščanje Maribor in Andrej Kaučič.