Sorodne objave

 

V Mariboru je pod okriljem policijske uprave potekala že šesta Otroška varnostna olimpijada. Na zaključni prireditvi, ki se je odvila včeraj, 9. junija 2011, so sodelovali učenci iz 19 osnovnih šol.

Pri izvedbi projekta so sodelovali številni partnerji: Varnostni sosvet Mestne občine Maribor, Zavod za šolstvo RS, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor, Slovenska vojska, Carinski urad Maribor, mariborska in ptujska uprava za zaščito in reševanje, Gasilska zveza Slovenije, Javni zavod za zaščitno in požarno reševanje, številna prostovoljna gasilska društva, Agencija za varnost v prometu, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu RS, Avto-moto zveza Slovenije, mariborski in ptujski zdravstveni dom s službo za nujno medicinsko pomoč, mariborsko medobčinsko redarstvo in občinske komisije oziroma sveti za preventivo vseh podravskih občin ter zasebni varnostni podjetji Varnost Maribor in Protect.

Program so z nastopi popestrili pevci Boštjan Bračič, Alenka Kolman in Natalija Kolšek, otroke pa so razveselili tudi vrhunski športniki Dejan Zavec, Mateja Robnik, Adela Šajn, Barbara Jezeršek, Andrej Šporn, Rok Flander, Aleš Gorza, Mitja Drakšič in Miran Stanovnik.

Med mladimi tekmovalci je slavila ekipa OŠ Ormož. Drugo mesto so zasedli učenci OŠ Borisa Kidriča iz Maribora, tretje mesto pa je pripadlo tekmovalcem OŠ Franca Rozmana Staneta, Podružnice Košaki.

DSC 0515

V času predtekmovanj so zaposleni v Policijski upravi Maribor izpeljali tudi humanitarno akcijo, v kateri so zbrali 1.379 evrov. Sredstva so na finalni prireditvi predali Rdečim noskom, Društvu za pomoč trpečim in bolnim.