Sorodne objave

 

Na podlagi skupnega interesa je bil danes, 5. marca 2024, prvič podpisan sporazum o sodelovanju med Policijo in Kolesarsko zvezo Slovenije.

20240305 110141

Sporazum sta podpisala generalni direktor policije mag. Senad Jušić in predsednik Kolesarske zveze Slovenije Pavel Marđonović. Podpisu je prisostvoval tudi Matjaž Leskovar iz Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi.

20240305 110048

Namen sporazuma je nadgradnja dosedanjega sodelovanja na področju razvoja kolesarskega športa in razvoja slovenskih kolesarskih reprezentanc. Uspehi slovenskih kolesarjev v zadnjih letih so namreč prispevali k temu, da je kolesarstvo v Sloveniji čedalje bolj priljubljeno. Število rekreativnih kolesarskih prireditev in večjih kolesarskih dirk, ki so v svetu kolesarstva prepoznavne, se vztrajno povečuje.

Sodelovanje bo potekalo na različnih področjih. Med drugim pri izvajanju ukrepov za preprečevanje neprimernega vedenja gledalcev na kolesarskih prireditvah, pripravi strokovnih usposabljanj in posvetov ter medsebojnem sodelovanju pri preventivno-promocijskih aktivnostih za izboljšanje varnosti na kolesarskih prireditvah. Kolesarska zveza Slovenije bo sodelovala tudi pri usposabljanju za varno vožnjo policistov kolesarjev.

20240305 110036

Sporazum daje obema priložnost za nadgradnjo znanja in izmenjavo izkušenj predvsem na področju usposabljanja, preventivnega delovanja ter promocije policije in kolesarske zveze doma in v svetu.