Sorodne objave

 

Območno združenje Rdečega križa Ljubljana in Oddelek za zaščito, reševanje in civilno obrambo Mestne občine Ljubljana sta v soboto, 10. septembra, organizirala druge poučne vaje za ekipe prve pomoči in ekipe prve in nujne medicinske pomoči.

RK 006

 Dogodka so se udeležile ekipe Rdečega križa, gasilcev, skavtov in tabornikov. V središču Ljubljane so jih po vnaprej pripravljenem scenariju na različnih lokacijah pričakali poškodovani v nesrečah. Ekipe so se lotile reševanja. Pregledali so poškodovance in jih v nekaj minutah oskrbeli. Med tem ko so reševalci oskrbovali ponesrečence, so njihovo delo spremljali ocenjevalci, ki so jim na koncu povedali, kaj so storili prav, kaj pa bi morali narediti drugače.

RK 001

Mimoidoči so se ob pogledu na akcijo ustavljali in si z zanimanjem ogledali potek vaje. Ravno to je bil tudi namen vaje - ozavestiti ljudi o pomembnosti nudenja prve pomoči in jim hkrati praktično prikazali, kako pomagati.

RK 005

Pri dogodku so sodelovali tudi policisti in kriminalisti Policijske uprava Ljubljana, ki so na stojnici na Prešernovem trgu udeležencem svetovali, kako poskrbeti za svojo varnost in varnost drugih tako v prometu kot tudi doma in na ulici.