Sorodne objave

 

Policisti Postaje letališke policije Brnik so skupaj z vodniki službenih psov in Letalsko enoto policije na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana 12. maja 2011 otrokom iz vrtca Šenčur predstavili svoje delo in opremo ter jim razkazali prostore Postaje letališke policije Brnik.

DSC07042

Otroci iz enote Metuljčki so bili nad delom policistov navdušeni. Po kratki predstavitvi v letališki stavbi smo se odpravili do službenega prehoda, kjer so policisti otroke ''podrobno pregledali'', in pot nadaljevali do objekta ''cateringa''. Skupaj smo se z avtobusom zapeljali tudi po celotni platformi in si ogledali letala, obiskali pa smo tudi Letalsko policijsko enoto. Tam so policijski piloti otrokom opisali svoj vsakdanjik in jim pokazali helikopter, nad katerim so bili malčki navdušeni.

DSC07061

Vodnik službenega psa za iskanje eksplozivov in njegov štirinožni pomočnik pa sta otrokom skupaj pokazala, kaj vse zmore policijski kuža. Seveda nismo pozabili niti na varnost otrok v cestnem prometu, zato smo jim svetovali, kako pravilno hoditi po pločniku in kje varno prečkati cesto. Otroci so spoznali tudi delo gasilcev, ki so pred njihovimi očmi s specialnimi vozili ''pogasili požar''.

DSC07165

Vidno navdušeni pa tudi utrujeni od pestrega dne so se nam malčki zahvalili za topel sprejem in nam obljubili, da nas zagotovo še kdaj obiščejo.