Sorodne objave

 

Ob današnji zaostritvi stavke in aktivnostih članov policijskih sindikatov, ki so stekle na PMP Obrežje in PMP Gruškovje, vodstvo policije poziva pogajalce na obeh straneh, naj z največjo mero konstruktivnosti pristopijo k nadaljevanju pogajanj, s ciljem čim prejšnjega oblikovanja sprejemljivega kompromisnega predloga, da bo delo v policiji lahko spet nemoteno steklo.

Slovenija se lahko pohvali z visoko stopnjo varnosti, kar je vrednota, ki jo moramo kot družba skrbno negovati in zaradi katere ne smemo dopustiti, da bi se razmere zaradi nerešenih vprašanj poslabšale. Veliko zaslugo za to, da ljudje živijo v varnem okolju, nosijo prav policisti, ki dan za dnem s požrtvovalnim delom služijo ljudem in se učinkovito spopadajo s še tako zahtevnimi varnostnimi izzivi.

Zaradi narave policijskega dela, ki je daleč od pisarniškega udobja, in zaradi zahtevnosti poklica, nenazadnje pa tudi učinkovitosti, vodstvo policije podpira zahteve policijskih sindikatov za boljše vrednotenje policijskega dela. Le z vzpostavijo ustreznega plačila tega poklica bo mogoče tudi v prihodnje zagotavljati varnost z zadostnim številom policistov, z ljudmi, ki bodo z veseljem opravljali svoj poklic in bodo od tega lahko tudi dostojno živeli.

IMG 1487