Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Janko Goršek je zadovoljen, da sta oba reprezentativna policijska sindikata (PSS in SPS) z Vlado Republike Slovenije danes, 30. maja 2012, podpisala dogovor in umaknila pobudo za razpis referenduma o zakonu za uravnoteženje javnih financ.

Generalni direktor policije je v minulem mesecu nastopal predvsem kot mediator in si prizadeval povezati obe strani in ju nagovoriti h konstruktivnemu dialogu. Predvsem je želel, da vladna stran prisluhne policistom, njihovim težavam in težkim razmeram, v katerih delujejo, ki se predolgo, skoraj dve desetletji niso učinkovito reševale in so med policisti povzročile nezadovoljstvo, ki so ga izrazili v obliki stavke. Obenem pa je vesel, da je v obeh policijskih sindikatih prevladala trezna presoja in zavedanje, da v danem trenutku ni mogoče odpraviti vseh napak iz preteklosti in sta zato podpisala dogovor, ki predstavlja izhodišče za novo ureditev statusa policista v prihodnosti.

Slovenski policisti in policistke si nedvomno zaslužijo boljše pogoje, kot tudi plačilo za dobro opravljeno delo. Da delajo učinkovito dokazujejo številne uspešne akcije, celo v času trajanja zadnje policijske stavke. Kot visoko profesionalno službo slovensko policijo prepoznavajo druge države in konec koncev to dokazuje stanje varnosti v naši državi. Prav in pošteno bi bilo, da to prepozna tudi država in z razpoložljivimi viri omogoči dekletom in možem v modrem kvalitetno opremo za delo in plačilo za dostojno življenje, saj opravljajo poklic, ki zahteva veliko večji osebni vložek kot večina drugih uradniških poklicev.

Generalni direktor policije Goršek zato verjame, da je ta sporazum dober, kot tudi da dogovorjeno ne bo ostalo mrtva črka na papirju.