Sorodne objave

 

Pod naslovom Gospodarska kriminaliteta - delo policije in medinstitucionalno sodelovanje od zaznave kaznivega dejanja do začetka kazenskega pregona se je danes, 1. oktobra 2010, zaključilo tridnevno, že tradicionalno strokovno usposabljanje za kriminaliste, ki se ukvarjajo s preiskovanjem gospodarske kriminalitete.

DSC00331

V policijskem vadbenem centru v Gotenici se ga je udeležilo 65 kriminalistov, ki se na policijskih upravah, v Nacionalnem preiskovalnem uradu in Sektorju za gospodarsko kriminaliteto v Upravi za kriminalistično policijo na Generalni policijski upravi ukvarjajo s preiskovanjem gospodarske kriminalitete.


Namen letošnjega usposabljanja je bil izboljšati strokovnost preiskovanja kaznivih dejanj finančne kriminalitete s poudarkom na pridobitvi znanj s področij investicijskih vlaganj, novih oblik davčnih zatajitev, insolventnosti gospodarskih družb, stečajnih postopkov in kazenskega pregona zaradi neplačevanja socialnih prispevkov.

DSC00325

Usposabljanje je potekalo v obliki predavanj in razprav, pri katerih so sodelovali zunanji strokovnjaki iz Agencije za trg vrednostnih papirjev, Generalnega davčnega urada, Vrhovnega sodišča RS, okrožnega sodišča, Ministrstva za pravosodje, NLB Skada, d. o. o., in Društva stečajnih upraviteljev.